Pogledajte kako je bilo na blagdanskom druženju s blogerima

Lidija Lončarić
Ovu su nam godinu obilježili dragi food blogeri pa smo je, simbolično, s njima i završili. Otkrivamo vam kako je bilo na posljednjem ovogodišnjem meetupu, na kojem smo kuhali sa Staropramen i Staropramen Dark pivom!
Vidi originalni članak

Posljednji radni dan prije božićnih blagdana proveli smo s blogerima u Enziti na Zagrebačkom velesajmu, gdje se svi već osjećamo kao kod kuće. Uz dobro društvo, božićne ukrase i pjesme i Staropramen bilo je lako i kuhati, a još lakše degustirati.

S nama su, već tradicionalno, bili autori blogova Forking Croatia, Darkova web kuharica, Začinjeno s ljubavlju, Mama, ja sam gladan, Sweety & Spicy i Marko bakes. Pripremili su četiri slana i dva slatka jela inspirirana pivom, a nama je preostao „najteži“ dio posla – fotkanje i uživanje u hrani!

 

 

Jelovnik sa Staropramen pivom

Darko Kontin, naš dugogodišnji suradnik i član žirija Gastro zvijezde, oduševio nas je bukovačama u tempuri od palente i piva. Ovo je bio idealan uvod u večer prepunu piva i hrane, a usput smo dodali još jedan prilog na popis jela koja ćemo pripremati ovih blagdana.

 

 

Kasandra Draganić s bloga Forking Croatia, ovogodišnja finalistica Gastro zvijezde u kategoriji Tradicionalna hrana, pripremala je fish&chips. Njen je oslić u tempuri s pivom bio toliko dobar da smo ga rukama razgrabili s tanjura i bilo je upitno hoće li išta preostati za fotografiranje. Dio je ipak uspjela sakriti od ekipe...

 

 

Vedran Bošković, kojeg zasigurno znate kao autora bloga Začinjeno s ljubavlju, zamirisao je kuhinju u Enziti aromatičnim kruhom s pivom i džemom od luka. Na njegovom smo se pultu redovito svi zaustavljali i trgali komadiće vrućeg kruha s nevjerojatno hrskavom koricom. Čisti hedonizam!

 

 

Nasja Duplančić s bloga Mama, ja sam gladan s razlogom je ovogodišnja Gastro zvijezda. S guštom smo zapackali prste jedući njena krilca u marinadi od piva, meda, limuna i senfa. Baš kao što nas je na prošlom meetupu osvojila pohanim batacima, tako je i ovaj krilcima s hrskavom, crvenkastom koricom. Jedva čekamo recept!

 

 

Nakon nekoliko izvrsnih slanih jela, dobro su nam sjela dva čokoladna deserta. Marko Josipović vratio se iz Birminghama, gdje studira slastičarstvo, taman na vrijeme da nam pripremi jednu od svojih nezaboravnih slastica. Ovog se puta opredijelio za pitu od čokolade, digestive keksa i tamnog piva, koja je podjednako ukusna i instagramična.

 

 

Završili smo divnu predblagdansku večer kolačem od čokolade, marcipana i piva, koji su pripremili Matija i Željka s bloga Sweety & Spicy. Nismo sigurni što nam je bilo bolje – sočan biskvit, podatna krema ili zvjezdice od marcipana.

 

 

Bacite oko na fotografije s druženja i pratite naš portal jer ćemo uskoro s vama podijeliti recepte - taman na vrijeme da za blagdane pripremite jelo sa Staropramen pivom!

 

 

 

 

Posjeti Gastro.hr