Predlažemo: Tri slatka bistroa u centru Zagreba

Thinkstock
Zaželite li se fine hrane i vrhunskih pića, zavirite na neka od naših trenutno najdražih mjesta u gradu
Vidi originalni članak

Za današnji pregled mjesta s hranom i pićem, odabrali smo tri smještena u centru grada

Za ljubitelje hamburgera, pizze ili tjestenine, predlažemo nedavno otvorenu pizzeriju i trattoriju Kaschetu

Kascheta se nalazi u sklopu hostela My Way u Trpimirovoj 4. U ponudi imaju i dnevni izbor gableca što je svakako pohvalno. Kod izbora pizze, nude dvije vrste, one s tanjim tijestom - pizza Romana, i one s debljim - pizza Napoletana. U ponudi pića imaju piva, tople napitke, sokove i rakije dok primjerice vina uopće nemaju. 

Cijene pizza su od 38 kn do 68 kn te možete uzeti i dodatke koji se posebno naplaćuju, a koštaju od 12 do 20 kuna. Ambijent je uređen s temom kašeta što izgleda dosta zgodno. Jelovnik možete pronaći na njihovoj stranici.

Ako više volite street food, predlažemo Bistro 75  koji se nalazi u Preradovićevoj 34 , a u kojem možete pojesti već navedeni street food (falafel, sendviče i tacose), dnevna jela i gablece te salate. Cijene hrane kreću se od 32 kn za falafel do 65 kuna za neko od tjednih jela. 

Izbor pića je velik pa tako u ponudi imaju craft koktele, vlastite sirupe, sokove, vina i piva. Radno vrijeme Bistroa 75 je od ponedjeljka do subote, i to od 11 do 23 h od ponedjeljka do četvrtka, a u petak i subotu otvoreno je 11 - 01 h.

Možete ih pratiti i na Facebook-u.

Još jedan bistro koji se smjestio u centru je i Bistroteka. U ponudi imaju hranu i piće te različite slastice. Ovdje možete pojesti i popularni finger food te različita variva, sendviče ili salate.

Bistroteka se nalazi u Teslinoj 14.  Službena stranica im je još u izradi, ali zato na svom Facebook-u redovito objavljuju dnevni meni. Cijene hrane ovise o količini i sadržaju tanjura pa tamo možete naći jela od 23 kn do primjerice 120 kn za gablec s biftekom. U ponudi pića imaju sokove, tople napitke te vina. 
 

 

 

 

Posjeti Gastro.hr