Prvi doznajemo: Zatvara se Haustor Haus!

Marijana Zlomislić
Ekipa uspješnog bistroa u Masarykovoj upravo je najavila zatvaranje...
Vidi originalni članak

U Haustor Hausu smo nedavno bile kako bi testirale njihovu hvaljenu tjednu ponudu i isprobale ponešto s jelovnika za Valentinovo. Doslovno smo uhvatile posljednji vlak jer se ovaj zagrebački bistro zatvara u ponedjeljak, 17. veljače. Žao nam je jer su, pod vodstvom chefa kuhinje Kristijana Kereše, posluživali profinjeni comfort food s provjerenim, uglavnom lokalnim, namirnicama. 

Ova je vijest zaista iznenađenje budući da je riječ o lokalu s dobrim timom, reputacijom i lokacijom. Na svom su Facebook profilu naveli kako su razlozi pravne prirode, većim dijelom zbog nemogućnosti proširenja prostora.

"Najvažnije što želimo napomenuti je sljedeće: restoran se zatvara zbog vanjskih okolnosti, nikako zbog neslaganja u timu. Haustor Haus prvenstveno čine ljudi. Ovaj restoran je zapravo tim ambicioznih, sposobnih i izuzetnih pojedinaca koji su nam, kao i do sada, najvažniji", napomenuli su u objavi.

Da podsjetimo, Haustor Haus je Lovro Smetiško, chef s diplomom prestižnog Le Cordon Bleua, otvorio početkom 2018. godine. Nakon godinu dana povukao se, posvetio nabavi i administraciji, i prepustio kuhinju Kristijanu Kereši. Uveli su tjedni jelovnik s pristupačnijim cijenama, predstavili su jela koja podsjećaju na djetinjstvo i privukli širi raspon gostiju. 

Ipak, funkcionalan tim i kreativnost nisu bili dovoljni. Lokacija, iako u frekventnom dijelu grada, na kraju je presudila zatvaranju. Ako ste rezervirali svoja mjesta za večerašnju večeru povodom Valentinova, ili pak za vikend, ne brinite. Kuhinja s radom prestaje tek u utorak, 18. veljače.

Prava šteta. 

 

Posjeti Gastro.hr