Mount Hagen: Sjajna vijest za najveće ljubitelje kave!

Promo
Brend Dida Boža diljem svijeta je poznat po proizvodima originalne dalmatinske recepture, a sada će razveseliti hrvatske kavoljupce jednim ukusnim novitetom.
Vidi originalni članak

Svakim danom sve više vremena provodimo na poslu pa je nerijetko naš najbolji prijatelj, upravo kava. Istraživanja pokazuju kako zaposlenici tijekom jednog radnoga dana popiju 2-3 kave, zbog toga Dida Boža preporuča ekološku Mount Hagen kavu koja je potpuno prirodno obrađena.

S rastom informiranosti i osviještenosti potrošača, pored kvalitete, epitet ekološki postaje sve prihvaćeniji i popularniji na domaćem tržištu, stoga je vrijeme da vam predstavimo svjetski brend vrhunske kvalitete. Na hrvatskom je tržištu, naime, predstavljena visokokvalitetna ekološka instant kava Mount Hagen, vodeći svjetski brend u području ekoloških instant kava. Ona dolazi s plodnog vulkanskog područja planine Hagen u Papua Novoj Gvineji, gdje je na nadmorskoj visini od 1500 do 1600 metara nastala i prva ekološka plantaža kave na svijetu.

Ekološka Mount Hagen kava je kava čija se zrna prže i hlade te se šalju na sušenje suvremenom metodom Freeze Dried (sušenje smrzavanjem) koja čuva okuse i arome koji inače sušenjem ishlape. Ekološka kava je boljeg i prirodnijeg okusa jer dolazi svježa na tržište. Inovativan tehnološki postupak prerade visokokvalitetnih i netretiranih plodova te visoki ekološki standardi u plantažama i proizvodnji kavu Mount Hagen opravdano svrstavaju u sam vrh svjetskih ekoloških instant kava.

„Proučavajući stanje u SAD-u, smatram da ekološki proizvodi više ne predstavljaju isključivo trend, već rastuću svijest o važnosti brige za zdravlje i okoliš koja postepeno zahvaća cijeli svijet. Iako se u Hrvatskoj puno priča o ekološkim proizvodima još uvijek je većina potoršača i dalje spremna odvojiti veći iznos novaca za vizualno atraktivniji proizvod nego za ekološki prihvatljiviji proizvod. Srećom ta se navika mijenja. Svjestan sam da su ekološki proizvodi skuplji jer je za njezinu proizvodnju potrebno mnogo intenzivnog rada, prinosi su manji a na tržište dolazi u razmjerno malim količinama. Kako i sam svako jutro pijem šalicu kave Mount Hagen, došao sam na ideju da i Hrvatima predstavim ovu visokokvalitetnu ekološku kavu koju hvale mnogi Amerikanci“, rekao je Neb Chupin, vlasnik tvrtke Hermes International.

Pojedince koji izbjegavaju kofein zainteresirat će činjenica da, za razliku od drugih bezkofeinskih kava koje se mogu naći na hrvatskom tržištu, Mount Hagen izdvajanje kofeina izvodi potpuno novom i ekološki prihvatljivom metodom – uz pomoć ugljikovog oksida. To je inovativan i siguran tehnološki postupak za razliku od klasičnog postupka izdvajanja kofeina za koji se koristi metilen-klorid, toksičan i opasan za zdravlje i okoliš.

Nakon što je ispio gutljaj ukusne Mount Hagen kave, Neb je s osmijehom nadodao: „Kada sljedeći puta budete stajali ispred polica s velikom ponudom različitih kava, probajte Mount Hagen kavu."

Kupci u Hrvatskoj mogu je pronaći na policama Kauflanda, Konzuma i Plodina, po cijenama od 62 do 65 kuna za bezkofeinsku, odnosno od 56 do 60 kuna za kofeinsku inačicu.

Više informacija o proizvodima Dida Boža pronađite na: www.didaboza.hr ili www.fb.com/didaboza

Posjeti Gastro.hr