Supernapitci

Supernapitci
Proteinski smoothie, Antistresno osvježenje, Zelena snaga, Super omega-3, Mango u dobrom društvu, Ravnoteža hormona, Detox napitak ili pak Ljeto u gradu, samo su neki od recepata Jadranke Boban Pejić u novoj kuharici super sokova i shakeova.
Vidi originalni članak

Kombinirajući najraznolikije sastojke, Jadranka je osmislila napitke s različitim djelovanjima: za revitalizaciju, energizaciju, detoksikaciju, pomlađivanje i uživanje! Fotografije recepata i ovoga puta potpisuje Maja Danica Pečanić.

"S povećanjem stresa u ovom dobu u kojem živimo, zamjetno je i pogoršanje kvalitete prehrane. Takva tendencija sve češće za posljedicu ima nedostatak energije, smanjenje vitalnosti te druge zdravstvene tegobe. Kako je izjava "nemam vremena" za mnoge postala poput životnog mota, sve više tražimo instant fikseve koji će nam omogućiti brzi oporavak. Sokovi i napitci popularna su i brza zamjena za konkretnu kuhanu hranu. No, sokovi, koji su oduvijek bili sinonim zdravog napitka, u međuvremenu su se pretvorili u popularna pića puna praznih kalorija. Ali u ovoj knjizi govorimo o onoj drugoj vrsti sokova i napitaka - onima pripremljenim od svježih sastojaka koji u organizam unose živu informaciju i opći osjećaj dobrostanja", istaknula je u uvodu Jadranka Boban Pejić.

Autor: Jadranka Boban Pejić
Izdavač: Planetopija, 2013.

Posjeti Gastro.hr