TAP B: Novo utočište za splitske ljubitelje crafta!

Facebook
Grad u kojem ste nekoć mogli piti samo Ožujsko i Karlovačko pivo, potom dugo vremena Kaltenberg, sada ima nove adute za uživanje u modernim pivima!
Vidi originalni članak

Craft scena u Splitu raste. U početku je postojao samo Mali dućan, mini dućan na Matejuški kraj splitske rive gdje ste mogli kupiti stvarno puno piva sa svih strana svijeta. Mali dućan danas ima još jednu poslovnicu, i ovu također u blizini rive.

Odavno već svi znaju i za Leopold's craft bar koji se nalazi iza kazališta, gdje uvijek možete popiti dobro craft pivo i informirati se o svemu s uvijek dobro raspoloženim gazdom. A onda je pred godinu dana krenulo s craft pivovarama - prvo LAB Split, pa Mandrill i sada i treća splitska craft pivovara TAP B.

Mandrill je otvorio svoj tap room na Toću, a sad je i Tap B otvorio svoj taproom na Trsteniku.

Na nekih 70 kvadrata, industry style uređenja s pogledom na proizvodni pogon TAP B BREW PUB se može pohvaliti s čak 10 tapova, od kojih su dva zauzeta za njihove Trapulu i Mirakul a na ostalima su piva od drugih hrvatskih craft pivovara.

„Od početka smo željeli da u sklopu pivovare bude i Brew Pub jer mislimo da jedno takvo mjesto Splitu nedostaje, a Split ga svakako zaslužuje. Cilj nam je da pivoljupci a i svi ostali imaju svoj omiljeni kutak gdje su sigurni da će uvijek popiti svježe pivo koje je skladišteno u kontroliranim uvjetima. Obzirom kako na kvalitetu samog piva veliki utjecaj ima temperatura na kojoj se pivo čuva, napravili smo i veliku hladnu komoru gdje na istakanje čekaju kako naša tako i ostala piva najboljih hrvatskih pivovara.

Pub se nalazi u blizini hotela Radisson Blue, u ulici Dinka Šimunovića 14, pa su nam gosti često sa svih strana svijeta, koji s oduševljenjem govore kako takvo nešto kao naš BREW PUB nisu vidjeli još nigdje. Za zaintersirane nudimo i obilazak pivovare uz objašnjenje proizvodnog procesa te kušanje piva direktno iz tanka. Na dva velika TV-a, gleda se i nogometno prvenstvo, a uskoro kreću i pub kvizovi, te još poneko iznenađenje“, rekao nam je jedan od pokretača Hrvoje Paštar, a vi sad znate kuda na pivo u najlipšem gradu na svitu!

Sve detalje o pivovari i pubu potražite na službenoj stranici TAP B!

Posjeti Gastro.hr