The Vegan Baker

The Vegan Baker
Vidi originalni članak

Više od 50 slasnih recepata za veganske torte, kolače, kekse i ostale delicije iz pećniceMožda vam je dosta težine u želucu nakon pojedene teške kriške torte? Ili ste možda alergični na mlijeko i/ili jaja, a i dalje želite jesti fine deserte? Možda ste se za veganstvo odlučili iz etičkih razloga ili je vaša novogodišnja odluka iskušati se u pečenju zdravih kolača? Možda želite smršavjeti, ili vas samo zanima kako je moguće napraviti slastan desert koji ne sadrži uobičajene namirnice? U koju god kategoriju spadate, The Vegan Baker je kuharica za vas!

Pečenje kolača bez jaja, maslaca i mlijeka nije samo moguće već je i jednostavno i jednako slasno. Isprobajte jednostavne kolače, muffine, svečane i zdrave torte te birajte između recepata za keksiće, pite i štrudle koji će oduševiti vas i vaše ukućane i goste.

U svojoj kuharici Dunja Gulin pokušala je kreirati recepte koji će, osim što su veganski, biti kvalitetni i zdravi te napravljeni od najkvalitetnijih namirnica koje su nam dostupne. Ponudila je recepte koji su slatki, ali ne suviše slatki. Torte, kolače i kekse koji su izgledom lijepi ali ne i umjetni. Sve to u nadi da će njeno dugogodišnje iskustvo u pečenju zdravih kolača pomoći onima koji žele i dalje uživati u desertima, ali u malo drugačijim, kvalitetnijim desertima.

"Razlog zbog kojega bih svakome, bio vegan ili ne, preporučila da konzumira veganske deserte je osjećaj koji imate nakon što ste pojeli zdraviji i prirodniji desert koji nije prepun jaja, mlijeka i šećera - tri sastojka koja u kombinaciji, pogotovo ako se koriste bijelo brašno i šećer, zaista dugoročno štete zdravlju nas i naše djece“, kaže nam autorica.

Zapamtite da je svaka slastica koju ste napravili kod kuće barem tisuću puta zdravija i kvalitetnija od bilo kojeg deserta koji možete kupiti u trgovini, slastičarnici ili restoranu. Svaki novi pokušaj donijet će vam jedno iskustvo više i nakon nekog vremena savladati ćete sve male trikove i biti itekako zadovoljni jer radite nešto dobro za sebe, svoju obitelj i okoliš. Sretno pečenje.

Ovo je već treća kuharica Dunje Gulin a može se kupiti u svim trgovinama Algoritma. Više informacija o Dunji Gulin, njezinim kuharicama i radionicama možete pronaći na www.rentajchefa.com ili www.dunjagulin.com.

Pročitaj više:
Rentajte Dunju za gastro užitak
Drugo lice cupcakesa

Autor: Dunja Gulin
Izdavač: Ryland Peters & Small , 2013.

Posjeti Gastro.hr