Top 5 mjesta gdje morate popiti kavu

Thinkstock
Vjerujemo da imate svoje omiljeno mjesto za ispijanje kave, ali povremeno istražite nove okuse. Možda vam u odabiru pomogne baš ovaj članak.
Vidi originalni članak

Budući da je kava dnevni užitak koji si većina priušti, bitno je znati gdje možete popiti kvalitetnu šalicu. Bacite oko na naš popis čarobnih mjesta u Zagrebu gdje se uvijek osjeća miris svježe mljevene kave

Eli's Caffe u Ilici 63 mora posjetiti svaki pravi kavopija. Otvoren je prije više od deset godina i bio je prvi specijalizirani kava bar u zemlji s vlastitom pržionicom. Uz regularni espresso i cappuccino, u Eli'su možete isprobati i marocchino, triestino ili chemex. 

 

 

U samom centru je i odlični 42 Coffee Co u kojem također možete popiti tek mljevenu kavu, ali i izabrati zrna iz Hondurasa, Kostarike, Kenije, Brazila... U Vlaškoj, u toplom ambijentu malenog i toplog 42 Caffee Co. Zasigurno ćete uživati, a vrećicu omiljene vrste kave možete i kupiti.

 

 

Ne bi trebali zaobići ni simpatični Express bar u Petrinjskoj gdje također možete postati svjetski putnik uz pomoć zrnaca kave. Bacite pogled na ploču na ulazu gdje kredom redovito ispisuju ponudu i odaberite mirisni napitak ili ponesite kutijicu kave kući.

 

 

Cogito kavu možete isprobati na nekoliko lokacija – u Cogito shopovima u Deželićevoj i Varšavskoj ulici te u Cafeu u Dvorištu Ulici Jurja Žerjavića. Iza imena branda se kriju dvojica prijatelja koji dijele ime Matija i ljubav prema kavi, zbog čega su i pokrenuli pržionicu kave. Nedavno su otvorili i coffee shopove u Zadru i Dubrovniku.

 

 

Posljednje mjesto na našem popisu koje također prži kavu je caffe simpatičnog imena „Najgora kava u gradu“. Otvoren je krajem prošle godine u Prolazu sestara Baković i zasad, uz kavu, nudi i matcha proizvode. Sigurno nećete požaliti ako odaberete jednu od raznobojnih stolica i provedete popodne uz zanimljivu ponudu Najgore kave u gradu. 

 

 

Nadamo se da smo vam pomogli pri odabiru novog mjesta za popodnevno opuštanje. Ugodan dan!


 

Posjeti Gastro.hr