Top 5: Super hrana koja će postati hit u 2018.

Thinkstock
Američki lanac trgovina Whole Foods najavio je pet najčudnijih hrana koje bi mogle postati hit u 2018. godini.
Vidi originalni članak

Prva na listi našla se kava s okusom gljiva. Osim kave, novi trend donijet će i čokoladu od gljiva, a takvi proizvodi bit će pogodni i za wellness tretmane, pa čak i za izradu sapuna i ostalih kozmetičkih preparata za tuširanje, piše Time.

 

 

Tu je i bezmesna hrana koja ima okus po mesu. Tako će se uskoro diljem svijeta prodavati zamjene i umjetno nastala hrana koja će okusom podsjećati na najfinije mesne delicije. Osim lažnog mesa, tu su još i proizvodi koji ne sadrže mlijeko i mliječne proizvode, a okusom se gotovo ne razlikuju od pravog sladoleda, vrhnja ili sira. Za to će biti najzaslužniji različiti oraščići čijim se okusom može manipulirati kako bi se dobile što autentičnije arome.

Potpuno iskorištavanje voća i povrća također će postati iznimno popularno. Nema više nepotrebnog otpada kod kuhanja, najnoviji trend donijet će jela poput ukiseljene kore lubenice, salate od stabljika brokule i pesta od listova cikle.

 

Super popularni bit će i super prahovi. Kurkuma, matcha prah i kakao u prahu pretvorit će se u još veći hit, a pića na bazi tih ljekovitih prahova, očekuje se, prodavat će se bolje nego ikad. 

Šećer na kraju, izrazito popularno postat će i jestivo cvijeće. Hibiskus i ruže popularnost će dugovati svojim sjajnim mirisima, dok će primjerice, jestive maćuhice zauzeti ulogu najljepših elemenata na tanjuru. 

Posjeti Gastro.hr