Torta od čokolade i maslinovog ulja

Promo
Za ovu divnu čoko tortu treba vam svega pola sata vremena.
Vidi originalni članak

Sastojci:

125 g Nestlé Dessert Corsé čokolade

125 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

4 jaja, odvojeni žumanjci i bjelanjci

50 g šećera

1 mjerica svježih jagoda

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite kalup za tortu s maslinovim uljem i obložite stijenke masnim papirom.

2. Rastopite nasjeckanu čokoladu zajedno s maslinovim uljem na pari. Ostavite da se malo ohladi. U međuvremenu, tucite žumanjke sa šećerom dok ne postanu gusti i ne posvijetle. Umiješajte u njih rastopljenu čokoladu. 

3. U čistoj zdjeli istucite bjelanjke u snijeg i umiješajte ih u čokoladnu smjesu. Ulijte tijesto u kalup i pecite 20 minuta. Ostavite da se kolač ohladi u kalupu. 

Poslužite ga sa svježim voćem i sladoledom.

Recept pripremila: Ana Ugarković

Posjeti Gastro.hr