Kolumne 3480 prikaza 08. kolovoza 2019.

Kad vam ponestane kruha, pripremite kruščiće s kefirom

Irena Gavran
Ovo je nešto najjednostavnije i najfinije što je izašlo iz pećnice...

Obožavam kruh i sve vezano za kruh. Jedva čekam da probate ove kruščiće. Super je za sendviče, za doručak s maslacem i medom ili pekmezom, za bruschette, kao pecivo za burgere... 

Najčešće ga radim nedjeljom kad nestane kruha i kada ne volim hodati po trgovinama.

 

Možda vas zanima... Fini slani muffini s kulenom i kukuruznim brašnom Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Kruščići od kefira:

  • 200 g kefira (ili tekući jogurt) 
  • 1 jaje
  • Pola žličice soli
  • Prstohvat šećera
  • 230 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo

 

Možda vas zanima... Brzinski slani i slasni tart od ostataka iz hladnjaka Kolumne

 

Priprema:

  1. Prvo upalite pećnicu na 200 stupnjeva, a pleh obložite papirom za pečenje. 
  2. Kefir, jaja, šećer i sol dobro promiješajte. Dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo. Kuhačom dobro izmiješajte da se sjedini. Tijesto će biti dosta 'rijetko', ali tako treba biti.
  3. Na tanjur ili neki pladanj uspite još malo brašna. Sad ruke dobro namočite vodom i otkidajte komade tijesta. Tijesto je jaaako ljepljivo, pa obavezno namočite ruke kako bi to išlo lako i glatko. Svaki komad tijesta uvaljajte u brašno i slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Od ove smjese dobijem 5-6 komada, ovisno koliko otkinem od smjese. 
  4. Pecite oko 30 min.

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.