Špajza 25. kolovoza 2019.

Fantastično: Njoki na pet sjajnih načina!

Gulaš s njokima
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Njoki kao prilog ili kao glavno jelo, u kojoj god varijanti, jednostavno su neodoljivi. Tko ima vremena i volje zamijesit će domaće njoke, ostali mogu skočiti do obližnjeg supermarketa po gotove.

Njoke najčešće pripremamo od krumpira, ali poseban okus daju im razni dodaci. Skuhajte krumpir, zamijesite tijesto uz dodatak usitnjenog lista mlade pšenice te konačno - skuhajte njoke.

 

njoko.jpg Možda vas zanima... Sve što ste oduvijek željeli znati o njokima! Špajza

 

Dosta su popularni i zeleni njoki, a zelenu boju u sljedećem receptu daje im rikula. Domaći zeleni njoki s kozicama jelo su koje vrijedi probati i nije ga nimalo teško pripremiti.

njoki s gljivama | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

I drugo zeleno povrće možete iskoristiti kako biste zazelenili njoke. Špinat je odličan za tu priliku, a tako pripremljeni njoki odlično se slažu s bakalarom i ravigota umakom. Volite li guste i kremaste umake, isprobajte recept Njoki u umaku od rajčice. Punoću okusa ovom umaku dat će sir Grana Padano.

 

Njoki Možda vas zanima... Napravite savršene domaće njoke Recepti

 

Još jedan recept koji dokazuje da se njoki odlično slažu s povrćem je Njoki s tikvom i svježim sirom.  Njoki s pestom također su jednostavni za pripremiti. Pesto napravite od bosiljka, pinjola, kadulje, češnjaka i ovčjeg sira. Kuhane njoke popržite na maslacu i pomiješajte s pestom.

 A da bi jelo bilo što "punije" i kremastije pobrinut će se i jedna kriška mozzarelle

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.