Špajza 02. rujna 2018.

Patlidžani i tikvice u sasvim novim izdanjima!

Ratatouille
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečeno, kuhano ili na pari, povrće ljeti zauzima sve veći dio tanjura, a odavno je prestalo biti samo prilog

Kao što je bogata ljetna sezona povrća, velika je raznolikost načina njegove pripreme. Pečeno povrće možete pripremiti kao glavni obrok u obliku torte. Gratinirano u pećnici s obiljem vrhnja, sira i krušnih mrvica možete pripremiti svaku vrstu povrća, od mladog krumpira do cvjetače, brokule, zelenih mahuna, rajčica ili kombinacija raznog povrća.

 

 

Možda vas zanima... Najjednostavnija pita od tikvica i sira Recepti

 

 

Kako bi bilo još ukusnije, prije pečenja ga ostavite u nekoj od marinada, poput one od češnjaka, maslinovog ulja, bosiljka i drugog aromatičnog bilja. Višak povrća u hladnjaku iskoristite za pripremu slanih pita i krušnih pogačica, pospite ih fetom i mozzarellom te posložite po vrhu listove crvenog radiča, minirajčica, tikvica i drugog sezonskog povrća.

 

 

Možda vas zanima... Patlidžan-pizza legendarne Julije Child Recepti

 

 

Kao glavni obrok iskoristite nadjevene šampinjone, rajčice, paprike i patlidžane, a tikvice punite nadjevom od rajčica i gljiva. Osim u pećnici, ploške povrća možete peći i na grill tavi te pripremiti na salatu. Svjetski poznato jelo ratatouille, podrijetlom iz Nice, postalo je klasik francuske kuhinje. Poslužuje se kao glavno jelo, a pripremati se može u pećnici od patlidžana, paprika babura, rajčica i celera. Povrće možete pripremati i na roštilju tako da ih slažete na drvene štapiće, a odličan su prilog mesu s grilla.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.