za hladne dane
Pretragom „maxyama” je pronađeno 43 rezultata
zima u mesnici
Obožavamo slasna zimska jela s kobasicama!
Omiljeni Ravlićev mesar u svojoj novoj kolumni otkriva nam sve tajne vrhunskih kobasica i krvavica, a donosimo i odliča…
tajna je u marinadi
Recept omiljenog mesara: Svinjska rebarca u marinadi, meso meko kao putar!
Mariniranje mesa je kemijski proces, ali i umjetnost čije bi osnove trebala savladati svaka kuharica. Znalački spravlje…
čobanac
Blog omiljenog mesara: U potrazi za savršenim čobancem: "Ide li u kotlić i pile…
Nema dobrog čobanca, jednostavnog pastirskog jela od manjih komada mesa u sočnom umaku, bez junećeg vrata, lopatice, fl…
maxyama
Nedjeljni ručak: Svinjetina s jabukama, komoračem i keljom
Ako se želite riješiti masnih naslaga i šlaufa koji se neželjeno napumpao proteklih zimskih mjeseci, slijede recepti s …
Koji ćeš ti napraviti?
Pripremi krumpir na tri kreativna načina
Kako ne bi stalno pripremala ista jela s krumpirom, kao što su pire krumpir i 'obični' pomfrit, u nastavku teksta donos…
maxyama
Pole sa slaninom - brzi zalogaj za zimska popodneva
"Ovaj recept je baš onako pravi tradicionalni i zimski, comfort food za dušu i zdravlje", najavila nam je slasne pole M…
maxyama
Aromatična blagdanska purica s narančom
Predstavljamo drugi recept iz božićne priče blogerice MaXYame
maxyama
Blagdanski jelovnik: Umak od šljiva i salata od prokulica
Uz svinjski kare, janjeći but ili puricu, za blagdane posluži odličnu salatu od prokulica i umak od šljiva...
maxyama
Sočna janjeća rolada sa slaninom i kupusom
Predstavljamo novi dio božićne priče blogerice maXYame - recept za janjeću roladu sa slaninom i kupusom.
maxyama
Pečeni kare s kostima zvijezda je blagdanskog stola
Blagdansku priča blogerice maXYame nastavljamo receptom za pečeni svinjski kare u komadu...
maXYama
Večera s orašarima i recept za paprenjake
Cijelu četu drvenih vojnika angažirala sam za stražu i čuvanje mog blagdanskog stola, finih pečenki, mirisnih tanjura i…
maxyama
Krem gusta juha od bundeve - ispod peke
Ona je kraljica sezone, zaštitno lice i sveprisutna kada pričamo, kuhamo i pišemo o jeseni, ona je BUNDEVA.
maxyama
Ovaj kolač od jabuka moraš isprobati!
Maja s bloga maxyama brzinski je umutila ovaj kolač i naprosto oduševila
maxyama
Salata s odležanim steakom savršen je obrok
Blogerica MaXYama dobro zna da užitak proizlazi iz kvalitetne i dobro pripremljene hrane!
maxyama
Jednostavno i efektno: Košarice od lješnjaka s ribizlom
Evo jedan jednostavni recept za vrhunsku fancy slasticu koje se nitko neće posramiti što okusom, što izgledom.
piše MaXYama
Ovako je bilo na tajnoj večeri Filipe Sorko u osječkom tramvaju...
Osječki tramvaj slavi 135 godina postojanja i svoj su jubilej odlučili proslaviti na zaista originalan način, a gdje dr…
maxyama
Torta od lješnjaka i čokolade u koju ćete se zaljubiti
Naša kolumnistica Maja okušala se u pripremi deserta i stvorila divno, hrskavo izvana, a meko iznutra lješnjak čudo...
maxyama
Slavonski Uskrs - šunka, prirodno bojanje jaja, salata i jedan sjajan umak
Uskrs bio bi "deja vu" da nisam izazvala samu sebe i odlučila po prvi put organizirati proljetni blagdan tamo u mojoj š…
maxyama