Recepti 886 prikaza 18. ožujka 2015.

Anjina pinca

Anjina-pinca
Davor Višnjić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Anjine pince bile su pune aroma zahvaljujući mahuni vanilije, grožđicama, limunu, narančinom soku...

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 659

Potrebno vam je

  • 1000 g glatko brašno
  • 1 prstohvat sol
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 1 kom limunova korica
  • 1 kom narančina kora
  • 40 g Di-go svježi kvasac za kolače
  • 300 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • 250 g maslac, slani
  • 300 g šećer, kristal
  • 8 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 150 g grožđice
  • 100 ml rum za kolače

Priprema

  1. Di-go Kvasac razmrvite, dodajte mu 1 žličicu brašna i 1 žličicu šećera, prelite s 200ml toplog mlijeka i promiješajte. Ostavite da se digne.
  2. Brašno i sol prosijte, dodajte sjemenke iz vanilije. Dodajte ribanu koricu limuna i naranče, promiješajte.
  3. Maslac dobro izmiksajte sa šećerom. Zatim dodavaje jedan po jedan žumanjak i svaki put izmiksajte. U tu smjesu dodajte brašno, dignuti kvasac, grožđice izvađene iz ruma i 3 žlice ruma. Dobro zamijesite tijesto – mora biti srednje tvrdo (ako je jako tvrdo, dodajte ostatak mlijeka).
  4. Pokrijte krpom i ostavite da se diže barem 2 sata. Zatim smjesu podijelite na 3-4 pince, i ostavite da se dižu još oko 1 sat. Na svakoj pinci škarama razrežite križ, premažite pincu razmućenim jajetom i posipajte krupnim kristal šećerom.
  5. Pecite na 180°C oko 45 minuta (ako površina pince prerano potamni, pokrijte papirom za pečenje).
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.