Recepti 1788 prikaza 13. listopada 2014.

Bečki odrezak

Bečki odrezak
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasičan recept za vječni bečki odrezak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 777

Potrebno vam je

  • 500 g teletina, srednje masna
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 šalica krušne mrvice
  • 2 dl ulje suncokretovo
  • sol
  • 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. Oprano meso (teleći but) izrežite na prst debele odreske pa ih malo potucite i posolite.
  2. U dubokom tanjuru umutite dva jaja sa dvije žlice mlijeka.
  3. Uvaljajte nareske sa obje strane u brašno, umućena jaja i konačno u mrvice.
  4. Pecite u vrelom ulju sa obje strane, dok ne postanu lijepo žuti. Ulja treba biti toliko da odresci plivaju.

Klasičan recept za vječni bečki odrezak

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Alexxl 22:11 23. Lipanj 2015.

    https://youtu.be/21JtxGDyjLI

  • Alexxl 22:06 23. Lipanj 2015.

    Pojma vi nemate. Bečki u Beču je velik ko Jumbo pizza, u dvije tave se prži. Takvu "masu" staviti u jednu tavu, ulje će rashladiti za čas i dolazi dinstanje, a ne brzo prženje. Imate video snimke na youtube iz ... prikaži još! Beča, iz najpoznatijeg restorana, bečkih šnicli.