Recepti 13253 prikaza 18. srpnja 2019.

Eksplozija okusa: Pečene paprike s vrhnjem i češnjakom

Thinkstock
Pečenje povrća u pećnici ili na roštilju daje posebnu aromu i poseban okus povrću. Paprike su odličan primjer.

Pečenjem paprika dobijete djelomično hrskavu papriku s posebnom slatkoćom koju samo ona ima. Kod pečenja se pojačava prirodna slatkoća paprika, a kada ju kombinirate s kiselim vrhnjem i svježim češnjakom, dobijete eksploziju okusa.

 

Možda vas zanima... Paprike punjene mljevenim mesom Kolumne

 

Potrebno vam je:

  • 4 paprike babure
  • 50 ml ulja
  • sol
  • papar
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 kiselo vrhnje

Priprema:

  1. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Posudu za pečenje premažite uljem. Papriku operite i stavite u posudu za pečenje. Posolite i popaprite. Pecite u pećnici 35-40 minuta, sve dok paprika djelomično ne potamni.
  2. Kada je paprika pečena, premažite ju kiselim vrhnjem i pospite sjeckani češnjak.

 

Možda vas zanima... Za ručak: Riža s pečenim paprikama Kolumne

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.