gastro postao
Pečenje povrća u pećnici ili na roštilju daje posebnu aromu i poseban okus povrću. Paprike su odličan primjer.
Pečenjem paprika dobijete djelomično hrskavu papriku s posebnom slatkoćom koju samo ona ima. Kod pečenja se pojačava prirodna slatkoća paprika, a kada ju kombinirate s kiselim vrhnjem i svježim češnjakom, dobijete eksploziju okusa.
Potrebno vam je:
- 4 paprike babure
- 50 ml ulja
- sol
- papar
- 2 češnja češnjaka
- 1 kiselo vrhnje
Priprema:
- Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Posudu za pečenje premažite uljem. Papriku operite i stavite u posudu za pečenje. Posolite i popaprite. Pecite u pećnici 35-40 minuta, sve dok paprika djelomično ne potamni.
- Kada je paprika pečena, premažite ju kiselim vrhnjem i pospite sjeckani češnjak.
Dobar tek!