Recepti 6664 prikaza 22. siječnja 2019.

Hrskave kockice krumpira za lijene večeri

Getty Images
Krumpir je multifunkcionalna namirnica od koje možete napraviti prava čudesa. Danas vam donosimo još jedan jednostavan, brzinski recept za krumpir s parmezanom.

Ove kockice pečenog krumpira možete jesti zasebno, uz domaći ketchup, ili kao prilog. Priprema traje nekoliko minuta, a ostatak će posla odraditi vaša pećnica.

Količina će biti dovoljna za otprilike pet serviranja ili dvije, vrlo gladne, osobe željne hrskavog snacka. 

 

Možda vas zanima... Kao prilog ili samostalno jelo: Krumpir salata s matovilcem Recepti

 

Sastojci:

  • 6 velikih krumpira
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 30 g parmezana
  • 1 žličica mljevene paprike
  • ½ žličice češnjaka u granulama
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Krumpir dobro izribajte i narežite na male kockice.
  3. Krumpir istresite  na lim za pečenje, prelijte maslinovim uljem i promiješajte rukama.
  4. U maloj posudici pomiješajte parmezan, papriku, češnjak, sol i papar. Pospite preko krumpira i promiješajte.
  5. Pecite 35 – 45 minuta i povremeno promiješajte kako dno krumpira ne bi zagorjelo.
  6. Krumpir je gotov kad postane hrskav i poprimi lijepu zlatnu boju.

 

Složenac Možda vas zanima... Složenac od krumpira idealan za dane kada vam se ne da previše kuhati Recepti

 

Poslužite odmah!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.