Recepti 1133 prikaza 24. prosinca 2018.

Hrskavi blagdani: Biscotti od čokolade i oraha

Getty Images
Ovi jednostavni keksići bit će odlični za brzinsku pripremu ovih blagdana upravo zato što je spoj čokolade i oraha, već znamo, naprosto nepogriješiv.

Hrskavi i jednostavni za pripremu, ovi se keksići peku u štruci, a zatim se još vrući režu na ploške. Osim oraha i čokolade, dodati im možete i druge orašaste plodove, pa i sušeno voće. Divna će biti kombinacija pistacija i brusnice ili pak lješnjaka i tamne čokolade.

 

Možda vas zanima... Na blagdanskom stolu: Keksi s brusnicom i narančom Recepti

 

Zaigrajte se, spojite okuse koji se vama najviše sviđaju i uživajte u hrskanju na najslađi mogući način.

 

Možda vas zanima... Keksi s čokoladom i smeđim maslacem - klasika na novi način Kolumne Možda vas zanima... Keksići s pistacijom - ultimativni blagdanski hrskavi užitak Kolumne

 

 | Author: Getty Images Getty Images

Potrebno vam je:

  • 250 g bijelog brašna
  • 45 g kakaa u prahu
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • 85 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 85 g oraha
  • 1 žlica šećera u prahu

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite lim masnim papirom. Pomiješajte brašno, kakao, sol i sodu bikarbonu u zdjeli.
  2. Miksajte maslac sa šećerom dok nije pjenast, a zatim dodajte jaja, jedno po jedno. Umiješajte brašno pa orahe (tostirane, oguljene i grubo narezane) i čokoladu.
  3. Pobrašnjenim rukama oblikujte smjesu u dvije štruce i pecite oko 30 minuta, dok nisu tvrde na dodir. Ostavite da se malo ohlade na limu, oko pet minuta, a zatim ih narežite na ploške.
  4. Položite ploške razrezanom stranom prema gore na lim, u jednom sloju, i vratite u pećnicu još desetak minuta, dok nisu hrskave. Ostavite da se ohlade prije posluživanja.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.