Recepti 1594 prikaza 09. srpnja 2017.

Kremasta zelena juha Mary Berry

Lauren Hurley/Press Association/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Sam pogled na laganu juhu Mary Berry će vas rashladiti.

Britanska gastro spisateljica i obožavana televizijska ličnost, Mary Berry, vjerojatno vam je najpoznatija kao simpatična članica žirija kulinarskog natjecanja The Great British Bake Off. Na svojim stranicama rado dijeli najdraže recepte, baš poput ove zelene juhe.

Mladi grašak i menta čine prozračnu kombinaciju koja će vas oduševiti. Za dvadesetak minuta pripremit ćete juhu koja može služiti kao predjelo, lagana večera, ali i brzinski obrok sljedeći dan.

Sastojci:

  • 100 g maslaca
  • 1 veliki luk
  • 1 kg zaleđenog mladog graška
  • 850 ml vrućeg pilećeg ili povrtnog temeljca
  • Svežanj svježe mente
  • Sol, papar
  • Kiselo vrhnje 

Priprema:

  1. Rastopite maslac u velikoj tavi na jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pržite oko 5 minuta, a zatim i grašak. Nakon nekoliko minuta dodajte temeljac i pustite da zavrije.
  2. Sa stabljike skinite listove i stavite ih sa strane. Stabljike stavite u tavicu i pustite da ponovno zavrije. Pokrijte i kuhajte još 7-8 minuta, sve dok grašak ne postane mekan.
  3. Maknite s vatre, procijedite kako bi maknuli stabljike mente i stavite unutra listove. Miksajte dok ne dobijete kremastu juhu. 
  4. Vratite u tavicu, posolite i popaprite. Možete poslužiti toplo ili hladno, s malo kiselog vrhnja i hrskavim kockicama kruha. 

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Mary Berry napominje kako juhu možete jesti i sljedećeg dana ili je zamrznuti. Uživajte u laganoj i osvježavajućoj zelenoj juhi!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.