Recepti 18. kolovoza 2022.

Ledeni kolač s pistacijama i slatkim ljetnim bobicama

Semifreddo s malinama i pistacijama foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovako finu ledenu slasticu svi će obožavati!

Semifreddo je savršena kombinacija za one koji se ne mogu odlučiti uživaju li više u sladoledu ili kolačima. Obožavamo ga i zato što ga možemo pripremiti s nebrojeno mnogo kombinacija okusa i tekstura, a nama se posebno svidjela kombinacija malina i pistacije. Po želji možeš dodati svoje omiljeno bobičasto voće ili drugo sezonsko voće, kao i bademe, orahe ili možda indijske oraščiće. 

U semifreddo možeš dodati i komadiće keksa ili biskvita, a osim kao slojeve, možeš ih umiješati i u samu smjesu. Uživaj u okusima ljeta i osvježi sebe i svoje najdraže ovom talijanskom slasticom. 

Semifreddo s malinama i pistacijama recept

Sastojci:

  • 4 bjelanjka
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 25 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Maline (ili drugo bobičasto voće)
  • Pistacije (ili drugi orašasti plodovi)

Priprema:

  1. Izradi bjelanjke mikserom, a u posebnoj posudi pomiješaj vrhnje za šlag, šećer i ekstrakt vanilije dok ne dobiješ šlag. 
  2. Pažljivo umiješaj bjelanjke u smjesu sa šlagom i ulij pola smjese u posudu u kojoj će ići u zamrzivač. 
  3. Dio bobičastog voća usitni pomoću štapnog miksera ili vilice i prelij preko smjese u posudi. 
  4. Pažljivo dodaj ostatak smjese, posipaj ga mljevenim pistacijama i dodaj preostale bobice.
  5. Ostavi u zamrzivaču barem četiri sata. 
  6. Posluži narezano na šnite i uživaj u osvježenju. 

U slast!

 | Author: Shutterstock Semifreddo s malinama i pistacijama foto: Shutterstock

Možda vas zanima... Rashladi se ledenim štapićima od grčkog jogurta i jagoda Recepti Možda vas zanima... Zelene ledene lizalice s obožavanim avokadom Recepti Možda vas zanima... Sendvič sladoledi za ljubitelje hrskavih i ledenih zalogaja Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.