Semifreddo je savršena kombinacija za one koji se ne mogu odlučiti uživaju li više u sladoledu ili kolačima. Obožavamo ga i zato što ga možemo pripremiti s nebrojeno mnogo kombinacija okusa i tekstura, a nama se posebno svidjela kombinacija malina i pistacije.
Po želji možeš dodati svoje omiljeno bobičasto voće ili drugo sezonsko voće, kao i bademe, orahe ili možda indijske oraščiće. U semifreddo možeš dodati i komadiće keksa ili biskvita, a osim kao slojeve, možeš ih umiješati i u samu smjesu. Uživaj u okusima ljeta i osvježi sebe i svoje najdraže ovom talijanskom slasticom.
Semifreddo s malinama i pistacijama
Sastojci:
- 4 bjelanjka
- 500 ml vrhnja za šlag
- 25 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- maline (ili drugo bobičasto voće)
- pistacije (ili drugi orašasti plodovi)
Postupak:
- Izmiksaj bjelanjke mikserom, a u posebnoj posudi miksaj vrhnje za šlag, šećer i ekstrakt vanilije dok ne dobiješ šlag.
- Pažljivo umiješaj bjelanjke u smjesu sa šlagom i ulij pola smjese u posudu u kojoj će ići u zamrzivač.
- Dio bobičastog voća usitni pomoću štapnog miksera ili vilice i prelij preko smjese u posudi.
- Pažljivo dodaj ostatak smjese, posipaj ga mljevenim pistacijama i dodaj preostale bobice.
- Ostavi u zamrzivaču barem 4 sata.
- Posluži narezano na šnite i uživaj u osvježenju.