Recepti 578 prikaza 03. svibnja 2019.

Najbolji sezonski deserti s grilanim voćem

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Kad ste već izvadili roštilj, oprali ga i zapalili vatru, maksimalno ga iskoristite i pripremite neodoljive voćne deserte...

Vjerujemo da u zdjeli s voćem imate barem jednu ili dvije zrele voćke, a u zamrzivaču kutiju sladoleda od vanilije. To je zapravo sve što vam treba za pripremu odličnih slastica. 

Voće će nakon nekoliko minuta na grillu omekšati i poprimiti divnu aromu dima, a potom ga samo trebate brzo poslužiti. Možete grilati sve, od jabuka i krušaka do marelica, lubenica, ananasa i jagoda, omotano u foliju ili direktno na rešetci. 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Ako ne želite komplicirati, grilajte ananas minutu sa svake strane, a potom ga prelijte karamelom i servirajte uz sladoled od vanilije. Počnite s pripremom nakon što pojedete glavno jelo, neposredno prije posluživanja, a po želji ananas premažite i slojem dulce de leche. 

Vaš će desert izgledati još atraktivnije ako nabodete kockice ananasa na ražnjiće. Grilajte ih na slabijem žaru nekoliko minuta i prelijte medom. Naravno, možete dodati i drugo voće, poput bresaka, lubenice i jagoda, ali i mrvicu krupne soli. 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Na grillu možete pripremiti i mekane banane s čokoladom i rastopljenim marshmallowsima, desert kojem baš nitko neće moći odoljeti. Bananu djelomično razrežite po dužini, tako da unutra možete ubaciti nasjeckanu tamnu čokoladu i mini marshmallowse. Omotajte u foliju pa grilajte pet minuta, a zatim poslužite u posudicama uz kuglicu sladoleda ili tučeno vrhnje.

Zrele breskve također možete prenamijeniti u izvrstan desert; samo ih prepolovite i grilajte sa svake strane 2-3 minute. Odlično će pristajati uz zgnječene maline sa šećerom i žlicu lagano tučenog vrhnja, kao i uz sladoled.

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Na grillu možete pripremiti i mekane i mirisne punjene jabuke. Izdubite ih, nadjenite  mješavinom omiljenog džema, mljevenih oraščića i začina, a po želji dodajte i malo ruma. Omotajte jabuke u foliju pa grilajte 20-ak minuta. Baš kao i svi prethodni voćni deserti, i vruće će punjene jabuke izvrsno pristajati uz sladoled od vanilije. 

Želimo vam dobar tek!

 

Možda vas zanima... Ostaci s grilla postaju salate, sendviči, ali i kompletan ručak Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.