Recepti 25141 prikaza 13. kolovoza 2019.

Napravite izvrsne domaće knedle sa šljivama

knedle
Thinkstock
Knedle od šljiva klasik su bez kojeg ne smije proći niti jedna sezona ovih slatkih plodova.

Knedle su prava asocijacija na bakinu kuhinju, vraćaju nam poznate mirise i okuse djetinjstva

Sočna i slatka knedla jedno je od onih jela koje možemo jesti kao glavno jelo ili kao desert. Šljive, mješavina šećera i cimeta glavni su sastojci neodoljive 'kuglice' od krumpirovog tijesta. 

 

Možda vas zanima... Knedle sa šljivama s tajnim dodatkom Kolumne


Potrebno vam je:

  • 1 žlica maslaca
  • 2 jaja
  • 800 g krumpira
  • 300 g brašna
  • 4 žlice ulja
  • 100 g krušnih mrvica
  • 500 g šljiva
  • šećer
  • mljeveni cimet

 

Knedle od šljiva Možda vas zanima... Gris-knedle sa šljivama i pekmezom Recepti

 

Priprema:

  1. Krumpir ogulite i skuhajte u blago posoljenoj vodi. Ocijedite ga i dobro izgnječite, dodajte maslac i promiješajte, pustite da se lagano ohladi.
  2. Kada se krumpir lagano ohladio dodajte mu jaja, promiješajte i postepeno dodajte brašno, smjesu premjestite na stol i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
  3. Šljive operite, izvadite im koštice i pospite ih s unutrašnje strane s malo šećera i cimeta u prahu.
  4. Površinu pospite brašnom, tijesto razvaljajte na debljinu 1 cm i izrežite na veće kvadrate (da možete zamotati šljivu u njih).
  5. Zamotajte šljivu u tijesto oblikujući okruglice.
  6. U prokuhalu vodu ubacite okruglice i kuhajte dok ne isplivaju na površinu.
  7. U tavu na ugrijano ulje dodajte krušne mrvice i lagano ih popržite. Po želji u mrvice možete dodati malo cimeta.
  8. Servirajte okruglice od šljiva na tanjur ukrasite ih prženim krušnim mrvicama i poslužite (toplo ili hladno).

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.