Recepti 16 prikaza 03. listopada 2014.

Ratatouille s palačinkama

Smjesu za palačnike koje se pune ratatouillem izmiksajte u malo gušću smjesu da budu nešto deblje od klasičnih jer je nadjev jako sočan te je potrebna deblja palačinka kako bi upila svu tekućinu i okuse

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 182

Potrebno vam je

  • 4 kom palačinka
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom patlidžan
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 400 g pelati
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)

Priprema

  1. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte nasjeckani luk. Dodajte povrće narezano na kockice, zgnječeni češnjak i pirjajte još pet minuta.
  2. Posolite i popaprite, dodajte pelate narezane na kockice i koncentrat rajčice te kuhajte 15 minuta.
  3. Zagrijte pećnicu na 200°C. Palačinke nadjenite i preklopite ih.
  4. Složite palačinke u vatrostalnu posudu i pecite desetak minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.