Recepti 19. kolovoza 2020.

Razveseli nepce pitom od tikvica i feta sira

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za ukusnu pitu u kojoj možeš kombinirati svoje omiljene sastojke.

Poznaješ li ikoga tko ne voli tikvice? Sigurni smo da takvi postoje, ali zaista su vrlo rijetki. Donosimo ti recept za pitu s tikvicama i feta sirom koja će oduševiti čak i one koji nisu ljubitelji ovog povrća. 

Ovo brzo jelo, jednako je ukusno i toplo i hladno, a poslužiti ga možeš uz omiljenu sezonsku salatu ili osvježavajući jogurt.

 

Možda vas zanima... Povrtne lazanje s tikvicama, patlidžanom i sirevima Recepti

 

Pastirska pita Možda vas zanima... Recept dana: Pastirska pita s janjetinom Recepti


Potrebno ti je:

  • 750 g tikvica
  • 250 g feta sir
  • 4 jaja
  • 30 g kopra
  • 2 žlica peršina
  • 70 g parmezana
  • svježe mljeveni papar
  • sol

Priprema:

  1. Očisti i operi tikvice, kuhaj ih na pari 12 do 15 minuta. Drvenom kuhačom istisni višak tekućine. Tikvice sitno nasjeckaj i stavite u veliku zdjelu.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°C i lim za pečenje pite promjera 20 – 24 cm premažite maslacem.
  3. Namoči feta sir u toploj vodi 10 minuta i ocijedite. Zdrobi sir i dodaj tikvicama. Umiješaj preostale sastojke i dobro promiješaj. Odvojite malo parmezana za zadnji korak.
  4. Smjesu uspi u pripremljeni lim za pečenje, pospi parmezanom i peci cca 45 minuta. Prije posluživanja provjeri sredinu drvenim štapićem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.