Recepti 13. listopada 2014.

Salata od pečene crvene paprike i slanutka

Salata od pečene crvene paprike i slanutkap
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi prilog ili glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 163

Potrebno vam je

  • 100 g slanutak, suhi
  • 4 kom crvena paprika
  • 1 žlica jabučni ocat
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 4 kom mladi luk
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 žlica kadulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Namočite slanutak preko noći. Stavite namočeni slanutak u veliku duboku tavu i prekrijte s dosta vode. Zakuhajte pa smanjite vatru i kuhajte, napola poklopljeno, 1-2 sata dok slanutak ne omekša. U međuvremenu nasjeckajte sve sastojke, osim paprike, i u velikoj zdjeli ih izmiješajte kako bi dobili preljev.
  2. Papriku izrežite na četvrtine. Zagrijte roštilj na najjače. Premažite koru paprika s malo preljeva pa ih pecite 8-10 minuta da kora potamni i stvore se mjehurići.
  3. Stavite paprike u plastičnu vrećicu i ostavite 5 minuta, potom ih ogulite i narežite po dužini. Umiješajte paprike u preljev, zatim dodajte slanutak i dobro promiješajte.
  4. Pustite da se ohladi prije posluživanja.

Izvor 'Kuharica za zdravo srce', Profil

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.