Recepti 3009 prikaza 15. travnja 2018.

Neodoljiva ljepljiva pileća krilca s grila

Thinkstock
Izvadite roštilj i ovog vikenda službeno započnite sezonu grilanja.

Neka prvo ovogodišnje grilanje bude u znaku piletine! Mirisna pileća prsa i ražnjići s povrćem su nezaobilazni, ali nemojte zaboraviti ni na sočne batake.

Danas vam donosimo recept za neodoljivo ljepljive batake u marinadi od soja sosa i meda, posipane sezamom. Poslužite ih uz miješanu salatu i uživajte!

 

Možda vas zanima... Zagreb Chill&Grill: Sjajnim receptima najavljujemo sezonu grilanja Špajza

 

Sastojci:

  • 100 ml soja umaka
  • 100 ml balzamičnog octa
  • 3 žlice meda
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mlada luka
  • 500 g pilećih bataka
  • 2 žlice sjemenki sezama

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte soja umak, balzamični ocat, med, nasjeckani češnjak i narezani mladi luk. 100 ml marinade sačuvajte za kasnije.
  2. Pileće batke prelijte marinadom, promiješajte i stavite u hladnjak na nekoliko sati.
  3. Pecite ih na grilu 10 do 12 minuta sa svake strane, a zatim ih prelijte ostatkom marinade i pospite sjemenke sezama.

Želimo vam ugodan vikend!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.