gastro postao
Vrijeme je za laganu hranu čija priprema ne oduzima mnogo vremena. A slasne punjene tikvice na talijanski način savršen su izbor za brzo i fino ljetno jelo
Iskoristi vrijeme i provedi ga s obitelji. Nemoj se opterećivati time što ćeš pripremati za ručak. Predlažemo da napraviš punjene tikvice koje se peku manje od pola sata.
Punjene tikvice
Sastojci:
- 2 velike tikvice
- 2 žlice maslinovog ulja
- ½ manjeg luka
- 2 rajčice
- 1 žlica kapara
- 100 g parmezana
- nasjeckani bosiljak
- sol, papar
Postupak:
- Prereži tikvice po dužini i izdubi sredinu. Ostatke sitno nareži.
- U tavici zagrij maslinovo ulje. Ubaci nasjeckani luk i prži nekoliko minuta, sve dok ne omekša. Dodaj meso tikvica, narezane rajčice, nasjeckani bosiljak, sol i papar. Pirjajte otprilike pet minuta i miješajte.
- Tikvice položi u vatrostalnu posudu i peci ih 6,7 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Izvadi ih iz pećnice i napuniti nadjevom. Pospi ih nasjeckanim kaparima i tankim slojem naribanog parmezana. Vrati u pećnicu i peci još 10-15 minuta, sve dok se ne počnu stvarati mjehurići.
Isprobaj i ove recepte s tikvicama...