Kolumne Foodmas 09. prosinca 2018.

Blagdanske zvjezdice s bademima i cimetom

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi keksići imaju tri dobre strane - ukusni su, divno mirišu i odlično izgledaju na blagdanskom stolu.

Priprema je poprilično jednostavna i kratka, a od jedne ćete smjese dobiti između 10 i 15 keksića, ovisno o veličini kalupa. Predlažemo vam da odmah napravite dvostruku količinu jer su jednostavno neodoljvi.

 

Možda vas zanima... Keksići s pistacijom - ultimativni blagdanski hrskavi užitak Kolumne

 

Sastojci:

  • 3 bjelanjka
  • 250 g šećera u prahu
  • 10 g vanilin šećera
  • 3 kapi arome badema
  • 1 mala žličica mljevenog cimeta
  • 275 g badema

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Priprema

  1. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg mikserom na najvećoj brzini. Postupno dodajte šećer u prahu i nastavite miksati. Dvije žlice snijega odvojite za premazivanje.
  2. U snijeg od bjelanjaka oprezno umiješajte vanilin šećer, aromu badema, cimet i polovicu mljevenih neoljuštenih badema. U smjesu dodajte toliko preostalih badema da se neznatno lijepi.
  3. Smjesu premjestite na radnu plohu posutu šećerom i razvaljajte na oko 1/2 cm debljine. Pomoću kalupa izrežite od tijesta zvjezdice i složite ih na lim te premažite ostatkom snijega. Pecite na 140°C oko 30 minuta.
  4. Keksi pri vađenju iz pećnice moraju pod prstima biti malo mekani. Ostavite da se ohlade.

 

Možda vas zanima... Uz šalicu mlijeka: Mekani keksići s lješnjacima i čokoladom Recepti

 

Uživajte u okusu i mirisu!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.