Špajza Gastro zvijezda 28. ožujka 2021.

Brzinski kolač od ricotte, limuna i badema

Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Gastrolovka Marijana Zlomislić pripremila je odličan recept za brzinski kolač od ricotte i citrusa - prikladan svakom budžetu...

Ovaj sočan kolač pravi je utješni slatkiš za hladne dane kada su citrusi pravi hit. Bogat, ali opet osvježavajuć, vrlo je jednostavan za pripremu i ne zahtijeva nikakvo slastičarsko znanje.

Umjesto limuna, možeš koristiti naranče i, uz tu malo promjenu, dobiti svaki put drugi kolač. Za dodatni kick, istuci malo mascarponea sa slatkim vrhnjem i vanilijom i pospi karameliziranim oraščićima. Gosti će biti oduševljeni!

 | Author: Marijana Zlomislić Marijana Zlomislić

Sastojci:

  • 250 g ricotte
  • 170 g šećera
  • Korica 1 limuna
  • Sok 2 limuna
  • 2 vrećice bourbon vanilin šećera
  • 3 jaja L veličine
  • 130 g brašna
  • 40 g gustina
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 10 g praška za pecivo
  • 2 prstohvata soli
  • Šećer u prahu
  • Par tankih šnita limuna
  • Sjeckani bademi / lješnjaci za posuti

Priprema:

  1. Ricottu izmiksati s jajima, solju, šećerom, vanilin šećerom, otopljenim maslacem i sokom i koricom limuna.
  2. Brašno pomiješati s gustinom i praškom za pecivo. Sjediniti obje smjese u homogenu masu.
  3. Staviti smjesu u kalup promjera 21 cm obložen papirom za pečenje, po vrhu posložiti šnite limuna, posuti oraščićima i peći 40 minuta na 170 stupnjeva (ventilator).
  4. Ohladiti i servirati posuto šećerom u prahu.

 | Author: Marijana Zlomislić Marijana Zlomislić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.