Špajza Gastro zvijezda 23. studenoga 2020.

Brzinski kolač od ricotte, limuna i badema

Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Marijana Zlomislić, kreatorica Instagram profila Un Mondo di Sapori, finalistica je Gastro zvijezde u kategoriji Top foodie. Ulaznica za natjecanje joj je ovaj odličan recept za brzinski kolač od ricotte i citrusa....

Na Instagram profilu Un Mondo di Sapori nikada ne nedostaje recepata, ali ni mini recenzija i vijesti o novitetima u gastronomskom svijetu. Za svoje je premijerno sudjelovanje u Gastro zvijezdi pripremila jednostavan recept za kolač od ricotte, limuna i badema - prikladan sezoni i svakom budžetu. 

"Ovaj sočan kolač pravi je utješni slatkiš za hladne dane kada su citrusi pravi hit. Bogat, ali opet osvježavajuć, vrlo je jednostavan za pripremu i ne zahtijeva nikakvo slastičarsko znanje. Umjesto limuna, možeš koristiti mandarinu ili naranče i uz tu malo promjenu dobiti svaki put drugi kolač. Za dodatni kick, istuci malo mascarponea sa slatkim vrhnjem i vanilijom i pospi karameliziranim oraščićima. Gosti će biti oduševljeni", poručuje Marijana. Isprobaj kolač, a potom joj daj svoj glas na web stranici Gastro zvijezde!

 | Author: Marijana Zlomislić Marijana Zlomislić

Sastojci:

  • 250 g ricotte
  • 170 g šećera
  • Korica 1 limuna
  • Sok 2 limuna
  • 2 vrećice bourbon vanilin šećera
  • 3 jaja L veličine
  • 130 g brašna
  • 40 g gustina
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 10 g praška za pecivo
  • 2 prstohvata soli
  • Šećer u prahu
  • Par tankih šnita limuna
  • Sjeckani bademi / lješnjaci za posuti

 

Top foodie je kategorija koja obuhvaća sve foodieje koji ne pišu blog, već su se opredijelili za izražavanje putem Instagrama, Facebooka ili YouTube-a. 

 

Priprema:

  1. Ricottu izmiksati s jajima, solju, šećerom, vanilin šećerom, otopljenim maslacem i sokom i koricom limuna.
  2. Brašno pomiješati s gustinom i praškom za pecivo. Sjediniti obje smjese u homogenu masu.
  3. Staviti smjesu u kalup promjera 21 cm obložen papirom za pečenje, po vrhu posložiti šnite limuna, posuti oraščićima i peći 40 minuta na 170 stupnjeva (ventilator).
  4. Ohladiti i servirati posuto šećerom u prahu.

 | Author: Marijana Zlomislić Marijana Zlomislić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.