Na Instagram profilu Un Mondo di Sapori nikada ne nedostaje recepata, ali ni mini recenzija i vijesti o novitetima u gastronomskom svijetu. Za svoje je premijerno sudjelovanje u Gastro zvijezdi pripremila jednostavan recept za kolač od ricotte, limuna i badema - prikladan sezoni i svakom budžetu.
"Ovaj sočan kolač pravi je utješni slatkiš za hladne dane kada su citrusi pravi hit. Bogat, ali opet osvježavajuć, vrlo je jednostavan za pripremu i ne zahtijeva nikakvo slastičarsko znanje. Umjesto limuna, možeš koristiti mandarinu ili naranče i uz tu malo promjenu dobiti svaki put drugi kolač. Za dodatni kick, istuci malo mascarponea sa slatkim vrhnjem i vanilijom i pospi karameliziranim oraščićima. Gosti će biti oduševljeni", poručuje Marijana. Isprobaj kolač, a potom joj daj svoj glas na web stranici Gastro zvijezde!
Marijana Zlomislić
Sastojci:
- 250 g ricotte
- 170 g šećera
- Korica 1 limuna
- Sok 2 limuna
- 2 vrećice bourbon vanilin šećera
- 3 jaja L veličine
- 130 g brašna
- 40 g gustina
- 100 g otopljenog maslaca
- 10 g praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- Šećer u prahu
- Par tankih šnita limuna
- Sjeckani bademi / lješnjaci za posuti
Top foodie je kategorija koja obuhvaća sve foodieje koji ne pišu blog, već su se opredijelili za izražavanje putem Instagrama, Facebooka ili YouTube-a.
Priprema:
- Ricottu izmiksati s jajima, solju, šećerom, vanilin šećerom, otopljenim maslacem i sokom i koricom limuna.
- Brašno pomiješati s gustinom i praškom za pecivo. Sjediniti obje smjese u homogenu masu.
- Staviti smjesu u kalup promjera 21 cm obložen papirom za pečenje, po vrhu posložiti šnite limuna, posuti oraščićima i peći 40 minuta na 170 stupnjeva (ventilator).
- Ohladiti i servirati posuto šećerom u prahu.
Marijana Zlomislić