Tjestenina, salata, nešto na žlicu, pa još malo kremastog zadovoljstva i tjedan je već pri kraju. Donosimo vam ideje za jela od ponedjeljka do petka, a tu je i popis za shopping koji će vam pomoći da potrošite manje, ali pametnije.
Tjedan započnite jednostavnim, ali bogatim i sezonskim varivom od kelja u nešto drugačijem ruhu. Klasičnoj pripremi dodajte kobasice i tjesteninu pa uživajte u raskošnim okusima jednostavnog jela na žlicu.
Nakon variva, na red dolazi nešto slasno. Souvlaki piletina umotana u tortilju ili poslužena u lepinji odličan je odabir za utorak i popravljanje gorkog okusa teškog ponedjeljka.
Srijedom biramo brzinsku salatu, a ova pripremljena od jaja bit će pun pogodak. Poslužite je uz tost ili salatu, dodajte joj tunu ili šunku, pa uživajte u brzinskom obroku u sredini tjedna.
Četvrtkom se opet častimo dobrim kombinacijama. Cheeseburger tjestenina brz je i provjeren spoj namirnica koje će vas naprosto oduševiti. Podsjeća na omiljeni sendvič, ali u nešto drugačijem, zdravijem ruhu.
Bez obzira volite li petkom ribu i bezmesne tanjure ili pak se častite bogatim mesnim jelima, jedan dodatak koji će na najbolji način zaokružiti tjedan svakako su i sezonski njoki od koprive. Meki, brzi i ukusni, ma fantastični!
Popis za trgovinu:
- 1 kg piletine
- 1 par kobasica
- 500 g mljevenog mesa
- 2 kg krumpira
- 2 limuna
- 1 glavica češnjaka
- 2 paprike
- 1 glavica kelja
- Pola kg luka
- Rajčica
- Kopriva
- 1 vezica peršina
- 1 maslac
- 10 jaja
- 100 g cheddar sira
- 1 pakiranje umaka od rajčice
- 1 konzerva graha
- 1 pakiranje tjestenine
Dobar tek!