Ručak u zajedničkoj kuhinji na poslu ritual je koji obavljamo u društvu kolega s drugih odjela. Uz opušteni razgovor, često razmjenjujemo hranu koju smo toga dana donijeli u svojim plastičnim posudicama. Nađe se tu svega, od finih variva, šarenih sezonskih salata, tjestenine i rižota, preko patke, odojka, pa sve do raskošnih kolača.
Lidija Lončarić
Naravno, nezdrave verzije ručka također su dopuštene, no kako je naš posao hrana, uvijek radije zavirujemo u domaće mirisne delicije naših kolega. Upravo nas je jedna takva osvojila i jučer.
Kolegica Kristina na posao je donijela domaću paštetu od tune koja nas je u potpunosti oduševila. Odmah smo zatražili recept, a zatim sami sebi obećali da ovaj specijalitet obavezno moramo pripremiti i sami.
Mi smo u pašteti uživali uz laganijoj varijanti, uz rižine krekere, no poslužiti je možete uz svježe tostirani kruh i sezonsko povrće po želji. Zimnica po samo vašem guštu je također dobrodošla, a Kristina nam je preporučila i fini zreli sir, masline i kisele krastavce.
Stockfood
Sastojci:
- 2 konzerve tunjevine (ocijedi ulje ili vodu iz nje)
- žlica rastopljenog maslaca (oko 25 g)
- žlica do dvije maslinova ulja
- 1 ili 2 režnja češnjaka (ovisno o ukusu)
- glavica luka (sitno nasjeckana)
- malo crvene slatke paprike (ona služi da pašteta dobije ružičastu boju)
- sol
- papar
- žlica origana
- žlica bosiljka
Priprema:
- Sve sastojke stavi u blender i miksaj dok pašteta ne bude ujednačene konzistencije.
- Serviraj u zdjelicu i za ukras pospi sušenim vlascem.
Dobar tek!