Špajza 20868 prikaza 07. prosinca 2017.

Recept za jednu sasvim posebnu paštetu od tune

Stockfood
Inspiraciju za ovaj recept pronašli smo u kuhinji na poslu. Zašto je Kristinina pašteta od tune toliko posebna, saznajte u nastavku!

Ručak u zajedničkoj kuhinji na poslu ritual je koji obavljamo u društvu kolega s drugih odjela. Uz opušteni razgovor, često razmjenjujemo hranu koju smo toga dana donijeli u svojim plastičnim posudicama. Nađe se tu svega, od finih variva, šarenih sezonskih salata, tjestenine i rižota, preko patke, odojka, pa sve do raskošnih kolača.

 

Možda vas zanima... Sezonsko grah varivo s aromatiziranom palentom Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 

Naravno, nezdrave verzije ručka također su dopuštene, no kako je naš posao hrana, uvijek radije zavirujemo u domaće mirisne delicije naših kolega. Upravo nas je jedna takva osvojila i jučer.

Kolegica Kristina na posao je donijela domaću paštetu od tune koja nas je u potpunosti oduševila. Odmah smo zatražili recept, a zatim sami sebi obećali da ovaj specijalitet obavezno moramo pripremiti i sami.

 

Možda vas zanima... Idealan snack: Pašteta od graha Recepti

 

Mi smo u pašteti uživali uz laganijoj varijanti, uz rižine krekere, no poslužiti je možete uz svježe tostirani kruh i sezonsko povrće po želji. Zimnica po samo vašem guštu je također dobrodošla, a Kristina nam je preporučila i fini zreli sir, masline i kisele krastavce.

 

 | Author: Stockfood Stockfood

 

Sastojci:

  • 2 konzerve tunjevine (ocijedi ulje ili vodu iz nje)
  • žlica rastopljenog maslaca (oko 25 g)
  • žlica do dvije maslinova ulja
  • 1 ili 2 režnja češnjaka (ovisno o ukusu)
  • glavica luka (sitno nasjeckana)
  • malo crvene slatke paprike (ona služi da pašteta dobije ružičastu boju)
  • sol
  • papar
  • žlica origana
  • žlica bosiljka

Priprema:

  1. Sve sastojke stavi u blender i miksaj dok pašteta ne bude ujednačene konzistencije.
  2. Serviraj u zdjelicu i za ukras pospi sušenim vlascem.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.