gastro postao
Kvalitetna janjetina s Cresa odlična je u kombinaciji s korjenastim povrćem
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 364
Potrebno vam je
- 1200 g janjetina, mršava
- 4 kom krumpir, mladi
- 1 kom kelj lisnati
- 4 kom mrkva, crvena
- 1 kom luk ,srebrenac (proljetni)
- 1 kom češnjak
- svježi timijan
- ružmarin
- prošek
- vino bijelo
- 0.50 l janjeći temeljac
Priprema
- Iskostimo centralni dio janjeta (hrbat i rebra) i podijelimo na 4 dijela. Posolimo, popaprimo, dodamo začine i zamotamo 4 smotuljka ostavljajući dio filea u unutarnjem djelu. Vakumiramo u vrećice za kuhanje i u pećnici na pari na 73 stupnja C kuhamo 6 sati.
- U željeznu ili keramičku posudu smjestimo na pola kuhani krumpir, kelj, mrkvu i kapulu razrezanu na četvrtine, začinsko bilje i češnjak. Dodamo meso, posolimo, popaprimo, podlijemo janjećom juhom, vinom, prošekom te maslinovim uljem.
- Pečemo u dobro zagrijanoj krušnoj peći nekih 20 min, dok nismo dobili zlatnu koricu i dok povrće nije kuhano.