Recepti 13. listopada 2014.

Creska janjetina iz teće

Creska janjetina iz teće
gastro postao gastro.24sata.hr
Kvalitetna janjetina s Cresa odlična je u kombinaciji s korjenastim povrćem

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 364

Potrebno vam je

  • 1200 g janjetina, mršava
  • 4 kom krumpir, mladi
  • 1 kom kelj lisnati
  • 4 kom mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,srebrenac (proljetni)
  • 1 kom češnjak
  • svježi timijan
  • ružmarin
  • prošek
  • vino bijelo
  • 0.50 l janjeći temeljac

Priprema

  1. Iskostimo centralni dio janjeta (hrbat i rebra) i podijelimo na 4 dijela. Posolimo, popaprimo, dodamo začine i zamotamo 4 smotuljka ostavljajući dio filea u unutarnjem djelu. Vakumiramo u vrećice za kuhanje i u pećnici na pari na 73 stupnja C kuhamo 6 sati.
  2. U željeznu ili keramičku posudu smjestimo na pola kuhani krumpir, kelj, mrkvu i kapulu razrezanu na četvrtine, začinsko bilje i češnjak. Dodamo meso, posolimo, popaprimo, podlijemo janjećom juhom, vinom, prošekom te maslinovim uljem.
  3. Pečemo u dobro zagrijanoj krušnoj peći nekih 20 min, dok nismo dobili zlatnu koricu i dok povrće nije kuhano.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.