Recepti 13. listopada 2014.

Janjeće okruglice, salata i jogurt s harissom

Janjeće okruglice, salata i jogurt s harissom
gastro postao gastro.24sata.hr
Popržite okruglice od janjetine i poslužite uz umak od čilija i svježu salatu

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 222

Potrebno vam je

  • 1 prstohvat šafran
  • 2 kom mladi luk
  • 0.50 vezica korijander
  • 2 režanj luk cešnjak
  • 400 g slanutak, konzerva
  • 350 g pasirana rajčica (passata)
  • 0.50 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 2 kom salata, zelena
  • 1 vezica rotkvica, crvena
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1 kom limun
  • 4 žlica nemasni (niskomasni) jogurt
  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Mljeveno meso stavite u zdjelu, pomiješajte ga sa soli, paprom i garam masalom
  2. Razdijelite ga na 4 dijela pa od svakog dijela mokrim rukama oblikujte 4 okruglice, odmah ih stavite u tavu s 1 žlicom maslinovog ulja
  3. Neprekidno ih okrećite dok se sa svih strana ravnomjerno ne ispeku
  4. Šafran stavite u šalicu, prelijte ga kipućom vodom i ostavite da se namače. Sitno narežite čili, očišćeni mladi luk i stabljike korijandra (listove sačuvajte), stavite ih u veliki lonac s 1 žlicom maslinovog ulja, protisnite i neoljušteni režanj češnjaka
  5. Sve pirjajte 40 sekundi, dodajte šafran i vodu u kojoj se namakao, ocijeđeni slanutak i pasatu, lonac poklopite, pričekajte da sve zakuha
  6. U zdjelici jogurt pomiješajte s harissom. Na dasci krupno nasjeckajte sve povrće za salatu
  7. Dodajte mu ekstradjevičankog maslinovog ulja i limunov sok, pa po ukusu posolite i popaprite
  8. Umak po potrebi malo razrijedite mrvicom vode pa ga ulijte u tavu s okruglicama
  9. Tortille stavite u mikrovalnu na 45 sekundi (800 W)

Popržite okruglice od janjetine i poslužite uz umak od čilija i svježu salatu

Izvor Jamie Oliver -"Sve za 15 minuta"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.