gastro postao
Ako nemate inspiraciju za nedjeljni ručak, bacite oko na ovaj recept i uživajte u sočnoj, pečenoj janjetini
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 1 kom janjetina, but
- 8 kom krumpir, zreli
- 6 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- 2 grančica ružmarin
- 1 vezica mladi luk
Priprema
- Janjeći but posolite, poparite i premažite uljem. Prekrijte folijom i pustite da tako odstoji u hladnjaku preko noći.
- Krumpire ogulite, narežite na polovice pa posolite i popaprite. U pleh stavite janjeći but, rasporedite krumpire, grančice ružmarina i češnjak. Posipajte sa maslinovim uljem i dodajte pola šalice vode.
- Prekrijte meso i krumpire aluminijskom folijom i pecite jedan sat na 200°C.
- Maknite foliju pa pecite još sat i pol na 180°C. Nakon 45 min, promiješajte krumpire i okrenite but na drugu stranu.
Ako nemate inspiraciju za nedjeljni ručak, bacite oko na ovaj recept i uživajte u sočnoj, pečenoj janjetini