gastro postao
Pripremite sočan komad janjetine u pećnici s kriškama limuna i mirisnim travama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 303
Potrebno vam je
- 1000 g janjetina, mršava
- 1 kom limun
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
Priprema
- Meso (prsa, bubrežnjak) dobro operite i posušite. Posolite ga, poparite i utrljajte mirisnim travama te savijte u nauljenu posudu za pečenje. Limun narežite na deblje ploške i poredajte ih po mesu, sve prelijte maslinovim uljem i pokrijte folijom.
- Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva celzijevih i pecite četrdesetak minuta.
- Potom sklonite foliju i ostavite u pećnici još desetak minuta da dobije rumenu boju.