gastro postao
Ovim modernim fingerfood predjelom od janjećeg filea s daškom egzotike - impresionirat ćete svakoga gosta
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 32
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 72
Janjetina
- 500 g janjetina, mršava
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 mala žlica sol
Marokanski začini
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 0.50 mala žlica kumin, mljeveni
- 0.50 mala žlica korijander
- 0.50 mala žlica mljeveni piment
- 1 mala žlica crvena paprika
Chutney od limuna
- 2 žlica ulje maslinovo
- 0.25 šalica ljubičasti luk
- 2 režanj češnjak
- 0.25 šalica sušena rajčica
- 0.25 šalica crvena paprika
- 2 žlica limunova korica
- 4 kom masline, zelene, slane konzerv.
- 2 žlica vino bijelo
- 4 kom mladi luk
- 1 žlica menta
Humus s pčenim češnjakom
- 400 g slanutak, konzerva
- 1 žlica tahini
- 3 režanj češnjak
- 3 žlica limunov sok
- 2 žlica ulje maslinovo
- 0.50 mala žlica sol
Priprema
- Spojite sve sastojke za marokanske začine u malu zdjelu. Za ovaj recept dovoljna je jedna žlica a ostatak držite u zatvorenoj teglici.
- S marokanskim začinom i maslinovim uljem premažite janjeći file sa svih strana. Utrljajte ravnomjerno i ostavite da stoji dok se ne pripreme chutney i humus (koje možete pripremiti i dan ranije!)
- Pecite janjetinu lagano sa svih strana, najmanje 5- 6 minuta, neka ostane ružičasta u sredini.
- Za chutney od limuna zagrijete maslinovo ulje na tavi srednje topline.
- Dodajte ljubičasti luk, češnjak, miješajte na vatri 4- 6 minuta. Dodajte sušene rajčice, pečenu crvenu papriku, limunov sok i zelene masline i kuhati još jednu minutu. Dodajte bijelo vino i pirjajte još 3-4 minute.
- Uklonite s vatre te dodajte mladi luk i metvicu. Chutney je bolji kada malo odstoji - možete ga držati ohlađenog i termički zatvorenog do jedan mjesec u frižideru.
- Za humus u procesor stavite slanutak, maslinovo ulje, vodu, tahini pastu, češnjak i miksajte dok ne dobijete kompaktnu i glatku smjesu.
- Kada je humus gotov, stavite ga u dresing vrećicu kako biste lakše i ravnomjerno punili lepinjice.
- Stavite lepinjice na pladanj za posluživanje te uz pomoć dresing vrećice nanosite humus na svaku lepinjicu.
- Na humus stavite izrezanu janjetinu, žlicu chutneyja i nekoliko listova rikule ili svježe metvice, ovisno što više volite servirati i ponuditi.
Izvor Zvona Catering