Recepti Morski plodovi 24. svibnja 2024.

Bolje ne može: Marinirane lignje na žaru

Morski plodovi
12 MIN
24 MIN
3
JEDNOSTAVNO
lignje na žaru
Lignje na žaru s malo blitve s krumpirom... omiljena morska klasika
foto: Borna Filić/PIXSELL
Mariniraj lignje, lagano ih okreni na žaru i pazi da štogod ostane i tebi kad svi navale na ovo sjajno jelo!

Petak je dan za... lignje! Prema tome, baci oko na ovaj zgodan receptić i uživaj! Jer marinirane lignje na žaru postat će tvoj omiljeni recept za ručak petkom, ali i svakim drugim danom! A posebno kad su lignje - jadranske, jer te najviše volimo!

Napomena: umjesto mirina možeš koristiti sake, a svježi đumbir najbolje je naribati za ovaj recept.

punjene lignje Možda vas zanima... Znaš li da lignje mogu ublažiti migrenu? Špajza

lignje | Author: Duško Jaramaz/PIXSELL Jadranske lignje na tržnici foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Ne gasi ekran dok kuham

Marinirane lignje na žaru
12 MIN
pripreme
24 MIN
kuhanja
3
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Lignja 450 g
  • Soja umak 0,50 šalica
  • Đumbir - svježi 2 žlica
  • Mirin 3 žličica
Postupak
  1. Pripremi marinadu od soja sosa, đumbira i mirina. Odvoji pola šalice pripremljene marinade i spremi za kasnije. U ostatak marinade položi lignje tako da se ravnomjerno rasporedi po cijelim lignjama. Mariniraj 10 minuta na sobnoj temperaturi uz jedno okretanje.


  2. Roštilj zagrij na jako. Svaku lignju peci 4-5 minuta, uz okretanje svakih 30 sekundi i premazivanje ranije pripremljenom marinadom.


  3. Tijekom pečenja lignje će postati mekane te osloboditi bogatu aromu. Potrebno je pripaziti da se ne prepeku jer tada postanu gumene.


    lignje na žaru



Isprobaj i ove recepte u kojima su lignje glavne zvijezde...

 

Možda vas zanima... Morska poslastica: Lignje punjene blitvom i pršutom Recepti Možda vas zanima... Lignje na gusto s povrćem i kremastom palentom Recepti Možda vas zanima... Kremasti rižoto s lignjama i aromatičnim biljem Recepti Oslić u pivskom tijestu Možda vas zanima... Tartar umak : pripremi ga uz omiljeni riblji zalogaj Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.