Mariniraj lignje, lagano ih okreni na žaru i pazi da štogod ostane i tebi kad svi navale na ovo sjajno jelo!
Petak je dan za... lignje! Prema tome, baci oko na ovaj zgodan receptić i uživaj! Jer marinirane lignje na žaru postat će tvoj omiljeni recept za ručak petkom, ali i svakim drugim danom! A posebno kad su lignje - jadranske, jer te najviše volimo!
Napomena: umjesto mirina možeš koristiti sake, a svježi đumbir najbolje je naribati za ovaj recept.
Jadranske lignje na tržnici
foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Ne gasi ekran dok kuham
Marinirane lignje na žaru
12 MIN
pripreme
24 MIN
kuhanja
3
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Lignja
450
g
Soja umak
0,50
šalica
Đumbir - svježi
2
žlica
Mirin
3
žličica
Postupak
Pripremi marinadu od soja sosa, đumbira i mirina. Odvoji pola šalice pripremljene marinade i spremi za kasnije. U ostatak marinade položi lignje tako da se ravnomjerno rasporedi po cijelim lignjama. Mariniraj 10 minuta na sobnoj temperaturi uz jedno okretanje.
Roštilj zagrij na jako. Svaku lignju peci 4-5 minuta, uz okretanje svakih 30 sekundi i premazivanje ranije pripremljenom marinadom.
Tijekom pečenja lignje će postati mekane te osloboditi bogatu aromu. Potrebno je pripaziti da se ne prepeku jer tada postanu gumene.
Isprobaj i ove recepte u kojima su lignje glavne zvijezde...