gastro postao
Ovo jelo poznato je kao turska pizza
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 2707
Tijesto
- 3 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 5 g kvasac, svježi
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 2 mala žlica sol
- 2 šalica voda
- 0.75 šalica ulje maslinovo
Nadjev
- 500 g junetina
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom crvena paprika
- 2 kom paprika, zelena
- 1 mala žlica papar
- 0.50 šalica sir kravlji svježi, obrano mlijeko
Potrebno vam je
- 3 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 5 g kvasac, svježi
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 2 mala žlica sol
- 2 šalica voda
- 0.75 šalica ulje maslinovo
- 500 g govedina
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom crvena paprika
- 2 kom paprika, zelena
- 1 mala žlica papar
- 0.50 šalica sir kravlji svježi, obrano mlijeko
Priprema
- Kad pusti sokove, dodamo maslinovo ulje i promiješamo. Poklopimo i kuhamo pet minuta ili dok ne omekša. Dodamo mesu paprike narezane na kockice, promiješamo i začinimo.
- Tijesto pobrašnimo i podijelimo na deset jednakih loptica, razvaljamo ih i ravnomjerno nadjenemo. Savijemo im rubove i premažemo ih umućenim jajetom. Pečemo 25 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.
- Deset minuta prije kraja pečenja pospemo tijesto naribanim sirom.
- Umijesimo tijesto od navedenih sastojaka za tijesto i ostavimo da se diže. Za to vrijeme pirjamo luk, dodamo sjeckano ili mljeveno meso i pirjamo desetak minuta.
Ovo jelo poznato je kao turska pizza
Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'