Recepti 13. listopada 2014.

Pide s mesom i paprikama

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo jelo poznato je kao turska pizza

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 2707

Tijesto

  • 3 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 5 g kvasac, svježi
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 2 mala žlica sol
  • 2 šalica voda
  • 0.75 šalica ulje maslinovo

Nadjev

  • 500 g junetina 
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom crvena paprika
  • 2 kom paprika, zelena
  • 1 mala žlica papar
  • 0.50 šalica sir kravlji svježi, obrano mlijeko

Potrebno vam je

  • 3 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 5 g kvasac, svježi
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 2 mala žlica sol
  • 2 šalica voda
  • 0.75 šalica ulje maslinovo
  • 500 g govedina
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom crvena paprika
  • 2 kom paprika, zelena
  • 1 mala žlica papar
  • 0.50 šalica sir kravlji svježi, obrano mlijeko

Priprema

  1. Kad pusti sokove, dodamo maslinovo ulje i promiješamo. Poklopimo i kuhamo pet minuta ili dok ne omekša. Dodamo mesu paprike narezane na kockice, promiješamo i začinimo.
  2. Tijesto pobrašnimo i podijelimo na deset jednakih loptica, razvaljamo ih i ravnomjerno nadjenemo. Savijemo im rubove i premažemo ih umućenim jajetom. Pečemo 25 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.
  3. Deset minuta prije kraja pečenja pospemo tijesto naribanim sirom.
  4. Umijesimo tijesto od navedenih sastojaka za tijesto i ostavimo da se diže. Za to vrijeme pirjamo luk, dodamo sjeckano ili mljeveno meso i pirjamo desetak minuta.

Ovo jelo poznato je kao turska pizza

Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.