gastro postao
Pripremite osvježavajuću tortu od sira u kombinaciji s jagodama i bijelom čokoladom
Sastojci za podlogu:
- 250 grama Digestive keksa
- 90 grama omekšalog maslaca
- 15 grama šećera
Sastojci za nedjev:
- 800 grama sirnog namaza
- 250 grama šećera
- 4 jaja
- 2 žlice ekstrakta vanilije
- 100 grama kiselog vrhnja
- 200 grama svježih jagoda
- 150 grama otopljene bijele čokolade
Postupak:
- Pećnicu zagrijte na 180C, a kekse zajedno sa omekšalim maslacom i šećerom sameljite te oblikujte homogenu smjesu. Smjesu pritisnite uz dno kalupa promjera 26cm i ostavite u zamrzivaču 10 minuta da se stisne.
- Pecite 10 minuta.
- Za to vrijeme pripremite nadjev. Miksajte sirni namaz i šećer te postepeno dodavajte jedno po jedno jaje. Potom umješajte ekstrakt vanilije, kiselo vrhnje te otopljenu bijelu čokoladu.
- Na kraju lagano sa špatulom umješajte cijele jagode.
- Pećnicu smanjite na 100C, a nadjev izlijte po podlozi.
- Pecite 3 sata, a potom ostavite preko noći da se dobro ohladi.
- Dekorirajte sa svježim jagodama po želji.
Dobar tek!
Anastaziju možete pratiti na njenom blogu i Facebook stranici.