19. lipnja 2016.

Tikka masala: Čarobna indijska piletina

Curry
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Indijski specijalitet tikka masala zahtjeva vrijeme i pažnju, ali daje zadovoljno nepce i stavlja osmijeh na lice.

Karakteristike indijske kuhinje su mješavine začina koje daju nevjerojatne okuse, ljutina i egzotični sastojciKombiniranje s neutralnom rižom kako bi svi okusi došli do izražaja također je jedan od trikova koji indijsku hranu čine toliko primamljivom. Ukoliko volite isprobavati nove kombinacije i dati priliku raznovrsnim okusima s različitih strana svijeta, upustite se u indijsku avanturu pileće tikke masale.

Najprije ćete piletinu marinirati, zatim ispeći na naglo kako bi dobila hrskavu koricu, a zatim je ubaciti u umak koji će je omekšati iznutra. Količine začina prilagodite prema vlastitom ukusu.

Potrebno vam je:

  • Pileća prsa
  • Jogurt
  • Čili
  • Kurkuma
  • Korijander
  • Đumbir
  • Češnjak
  • Limun
  • Luk
  • Pelati
  • Kokosovo mlijeko ili vrhnje za kuhanje
  • Sol, papar
  • Curry mješavina začina
  • Crvena paprika
  • Cimet

Priprema:

  1. Piletinu marinirajte u marinadi od jogurta, limuna, čilija, kurkume, korijandera, češnjaka i svježeg đumbira.
  2. Ispecite ju na naglo i spremite na stranu.
  3. Na istoj tavi pržite luk.
  4. Kad dobije zlatnu boju, dodajte češnjak i pelate.
  5. Začinite soli, paprom, curry mješavinom začina, kurkumom, korijanderom, đumbirom, crvenom paprikom i cimetom.
  6. Dodajte kokosovo mlijeko ili vrhnje za kuhanje.
  7. Ako je umak pregust, dodajte mu vode.
  8. Pustite da zakrčka i dodajte meso.
  9. Kuhajte oko 30 minuta.

​Poslužite uz samo posoljenu, rahlo skuhanu rižu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.