Karakteristike indijske kuhinje su mješavine začina koje daju nevjerojatne okuse, ljutina i egzotični sastojci. Kombiniranje s neutralnom rižom kako bi svi okusi došli do izražaja također je jedan od trikova koji indijsku hranu čine toliko primamljivom. Ukoliko volite isprobavati nove kombinacije i dati priliku raznovrsnim okusima s različitih strana svijeta, upustite se u indijsku avanturu pileće tikke masale.
Najprije ćete piletinu marinirati, zatim ispeći na naglo kako bi dobila hrskavu koricu, a zatim je ubaciti u umak koji će je omekšati iznutra. Količine začina prilagodite prema vlastitom ukusu.
Potrebno vam je:
- Pileća prsa
- Jogurt
- Čili
- Kurkuma
- Korijander
- Đumbir
- Češnjak
- Limun
- Luk
- Pelati
- Kokosovo mlijeko ili vrhnje za kuhanje
- Sol, papar
- Curry mješavina začina
- Crvena paprika
- Cimet
Priprema:
- Piletinu marinirajte u marinadi od jogurta, limuna, čilija, kurkume, korijandera, češnjaka i svježeg đumbira.
- Ispecite ju na naglo i spremite na stranu.
- Na istoj tavi pržite luk.
- Kad dobije zlatnu boju, dodajte češnjak i pelate.
- Začinite soli, paprom, curry mješavinom začina, kurkumom, korijanderom, đumbirom, crvenom paprikom i cimetom.
- Dodajte kokosovo mlijeko ili vrhnje za kuhanje.
- Ako je umak pregust, dodajte mu vode.
- Pustite da zakrčka i dodajte meso.
- Kuhajte oko 30 minuta.
Poslužite uz samo posoljenu, rahlo skuhanu rižu.
Dobar tek!