Indijski recept za savršenu kombinaciju čilija, papra i indijskog sira (paneer).
Sastojci:
1 žličica sjemenki kumina
400 g panira (indijski sir)
repičino ulje
4 češnja drobljenog češnjaka
1 sitno narezani svježi zeleni čili
više od pola čajne žlice mljevenog crnog papra
1 čajna žlica soli
1 žlica pirea od rajčice
pola čajne žlice šećera
4 sitno narezana mlada luka (na kolutiće)
Priprema:
1. Sameljite kuminove sjemenke u prah pomoću mužara.
2. Razrežite panir na kockice
3. Dodajte tanki sloj ulja u veliku tavu za pečenje i zagrijte
4. Pržite panir dok ne poprimi zlatnu boju sa svake strane pa ga izvadite i prebacite na tanjur na koji ste stavili papirnati ručnik.
5. Stavite 2 žlice ulja, češnjak, zeleni čili, kumin, crni papar i sol u tavu i popržite na laganoj vatri otprilike 3 minute.
6. Dodajte pire od rajčice, šećer i miješajte te dodajte panir natrag u tavu s malo vode.
7. Poklopite i pustite da se kuha/peče otprilike 5 minuta
8. Dodajte mladi luk i pirjajte dok voda ne ispari
9. Servirajte svježe i vruće te polijte s malo limunovog soka.