Svinjska rebarca omiljeni su dio mesa mnogim gurmanima. Osim dobre marinade, umaka i strpljenja za što bolji okus jela bitno je odabrati kvalitetno meso.
Treba li skinuti tanku membranu na rebarcima
Tanku membranu koja se nalazi na rebarcima možeš skinuti, iako je neki kuhari vole ostaviti kako bi rebarca zadržala oblik. Za okus mesa bitni su začini, a pored soli i papra ne moraš ih dodavati previše.
U nastavku pronađi nekoliko zgodnih kombinacija začina koji će obogatiti tvoje jelo ljutim, slatkim i slanim okusom.
Kako prpremiti najfinija rebarca
- Pomiješaj sol, papar, smeđi šećer, ljutu papriku, kim, mljevenu kavu i sve dobro utrljaj u meso. Marinirano meso ostavi minimalno 4 sata ili još bolje - preko noći u hladnjaku.
- Meso izvadi iz hladnjaka na sobnu temperaturu barem 1 sat prije pečenja kako bi ostalo čvrsto.
- Rebarca stavi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Kosti okreni prema dolje i pospi začinima, prekrij folijom, peci u pećnici na 150° C oko 3 sata.
- Kada se meso ispeče, sok od pečenja, jabučni ocat, vinski ocat i omiljeni umak za roštilj pomiješaj u zdjeli.
- Dobiveni umak reduciraj kratko na tavi na kojoj ćeš rebarca prepržiti s obje strane desetak minuta (prema procjeni)
Ovako pripravljena rebrica puna su okusa i iako je teško odoljeti, pusti ih da "odmore" 10 minuta prije rezanja i posluživanja kako bi se temperatura spustila.
Posluži s omiljenim umakom za roštilj. Svinjska rebarca potpuno su spremna, a ti se možeš prepustiti okusima. Dobar tek!
Imamo mi još odličnih ideja za pripremu rebarca...