Kolumne 25. srpnja 2020.

Cappuccino čokoladna torta - čisto savršenstvo

foto: Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Kažu da kava daje osjećaj sreće. Kažu da nas i čokolada čini sretnima. A što mislite kakav osjećaj i okus daje ova torta u kojoj sam spojila baš ova dva okusa?

Malo je reći da je odlična i da vas feta ove torte može usrećiti i više od prve jutarnje kave, a svi znamo koliko nam je draga ta prva kava. Svakako probajte ovu cappuccino tortu, zavoljet ćete je odmah!

 

Boem kocke Možda vas zanima... Boem kocke - najslađi slojevi djetinjstva Kolumne

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Možda vas zanima... Prutići od kokosa i čokolade - sve što ti danas treba! Kolumne Možda vas zanima... Focaccia na još bolji način - meka, prozračna i slasna! Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Za biskvit će vam trebati:

  • 200 g tamne čokolade
  • 180 g maslaca
  • 130 g šećera
  • 130 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 60 g cappuccina (tri instant vrećice)

Postupak pripreme:

  1. Čokoladu i maslac stavite u zdjelu pa ih otopite na laganoj vatri.
  2. U posebnoj posudi miksajte jaja zajedno sa šećerom dok se šećer ne rastopi. Brašno, prašak za pecivo i cappuccino prah postepeno dodajte izmiksanim jajima.
  3. Smjesu sjedinite. Na kaju pomoću špatule umiješajte i otopljenu čokoladu s maslacem.
  4. Biskvit stavite peći u kalup veličine 26 cm na 180 stupnjeva, 35 minuta (napravite test čačkalicom).
  5. Ohlađen biskvit prerežite kako bih dobili dva biskvita.
  6. Donji dio biskvita vratite u pleh te na njega stavite prvu kremu.

Za prvu kremu trebat će vam:

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 40 g cappuccina (dvije instant vrećice)
  • 200 g čokolade za kuhanje

Postupak pripreme:

  1. Vrhnje za šlag zajedno sa cappuccinom zagrijte do vrenja.
  2. U posebnu posudu stavite razlomljenu čokoladu te ju prelijte vrelim vrhnjem.
  3. Miješajte kako bih se čokolada otopila.
  4. Dobivenu kremu odmah nalijte na prvi biskvit i tortu stavite u hladnjak.
  5. Dok se krema počne stvrdnjavati na nju stavite drugi biskvit, te tortu ponovno stavite u hladnjak da se skroz ohladi, te da krema očvrsne.
  6. Nakon što se torta ohladila, možete je izvaditi iz kalupa i na nju staviti drugu kremu.

Za drugu kremu trebat će vam:

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 70 g šećera u prahu
  • 500 g mascarponea

Postupak pripreme:

  1. Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja pa ga prelijte preko usitnjene čokolade koju ste stavili u posebnu posudu.
  2. Miješajte kako bih se čokolada u potpunosti otopila i kako bih dobili sjajnu kremu.
  3. Dobivenu kremu stavite u hladnjak da se ohladi (minimalno 5 sati).
  4. Nakon što se krema ohladila u posebnoj posudi izmiksajte mascarpone sa šećerom, te ga spojite s kremom od čokolade. Miksajte dok ne dobijete kompaktnu kremu.
  5. Kremu nanesite na tortu pomoću slastičarske vrećice. Vratite je u hladnjak.
  6. Prije konzumiranja tortu izvadite iz hladnjaka sat vremena prije. Tortu poslužite uz vašu omiljenu kavu i uživajte!

Dobar tek!

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina  | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.