Kolumne 44871 prikaza 16. veljače 2017.

Čisto savršenstvo: Štrudla s grizom i jabukama

Cutie and pie
Blogerica Cutie and Pie ovog nam je tjedna pripremila slasnu pitu od jabuka i griza za kojom su svi jednostavno poludjeli!

Ovo nije klasična štrudla s jabukama, ova štrudla dolazi s dodatkom grisa. Jabuke možete zamijeniti višnjama, šljivama ili nekim drugim voćem po vlastitom ukusu, svaka će varijanta biti još ukusnija od one druge. Brza i jednostavna, štrudla s jabukom i grizom pravi je hit na stolu, a pokazala se i kao omiljeni desert mojih dragih čitatelja na blogu

Kao mjernu jedinicu koristila sam čašu, a ona se odnosi na mjeru jedne čaše od jogurta.

 | Author: Cutie and pie Cutie and pie

Potrebno vam je:

  • 1 kore za štrudlu
  • 3 jaja
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša griza
  • 2 jogurta
  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 750 g jabuka (ili drugog voća po želji)
  • Sok jednog limuna
  • 3 žličice cimeta
  • Šećer u prahu

Priprema:

  1. Prvo pripremite željeno voće. Ako imate smrznuto voće, izvadite ga na vrijeme da se odmrzne i ocijedite od sokova. Po želji zasladite. Ako volite puno voća u kolačima, količinu možete i povećati. 
  2. Jabuke naribajte, pospite sokom limuna i/ili pospite cimetom.
  3. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umutiti. Zatim dodati sve ostale sastojke i umutiti. 
  4. Raširiti kore i podijeliti ih u tri grupe po tri lista. Koliko grupa imate, toliko ćete imati štruca. Većinom budu u paketu kora za štrudlu po 9 komada, pa ih podijelim na 3x3. Ako uzmete paket od 12 kora, onda možete od toga napraviti ili 3 štruce po 4 lista ili 4 štruce po 3 lista. Odabir je na vama.
  5. Raširite jednu koru, namažite smjesom. Preko stavite drugu koru i namažite smjesom. Zatim stavite treću koru, namažite smjesom i rasporedite voćem po želji. Kod nas to budu naribane jabuke posute cimetom, višnje i šljive najčešće. 
  6. Nemojte zaboraviti i krajeve namazati, kako vam ne bi bili suhi. 
  7. Zatim izmjerite pleh i vidite hoćete motati štrucu po širini ili po dužini. Smotajte štrucu i premjestite je u pleh za pečenje. Isti postupak ponovite s ostalim štrucama dok ne potrošite kore.
  8. Na kraju s ostatkom smjese, premažete kore i popunite prostor između kora. 
  9. Peći otprilike 20 minuta na 180° C ili dok ne lijepo porumeni. Posuti šećerom u prahu.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.