Kolumne 18. listopada 2021.

Guštaj u dvobojnom banana kruhu s neobičnim nadjevom

Dvobojni banana bread foto: LAURA ROMAN
gastro postao gastro.24sata.hr
Od svakojakih varijacija na temu kruha od banane, ova s pastom od crnog sezama mi je dosad najdraža...

Slatko punjenje od crnog sezama ne samo što daje finu orašastu notu, nego i pretvara kruh u malo umjetničko djelo. Prilikom pripreme drvenim štapićem možeš napraviti svakojake apstraktne oblike.

Dakle, osim što je ovaj banana bread ukusan - zabavan je i fotogeničan.

 

Možda vas zanima... Od zrelih banana možeš napraviti izvrsne kekse! Kolumne

 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 55 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 3 zrele banane (oko 400 g banana, bez kore)
  • 150 ml mlijeka
  • 160 g bezglutenskog brašna
  • 85 g heljdinog brašna
  • 12 g praška za pecivo

Punjenje:

  • 70 g crnog sezama, tostiranog
  • 80 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 65 g maslaca
  • 50 ml mlijeka

 

Možda vas zanima... Uštipci s bananom brzo nestaju s tanjura Kolumne

 

Postupak:

  1. Pripremi tijesto za banana bread. U posudi pomiješaj jaja, šećer, sol i mlijeko. Dodaj banane pa ih zgnječi uz pomoć vilice. Umiješaj bezglutensko i heljdino brašno i prašak za pecivo.
  2. Sezam lagano tostirajte i premjesti ga u sjeckalicu. Dodaj mu šećer i vanilin šećer pa ga usitni. Dodaj otopljeni maslac i mlijeko, a zatim miksaj dok ne dobiješ malo rjeđu pastu.
  3. Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje pa dodaj izlij trećinu tijesta. Dodaj polovicu punjenja od sezama te uz pomoć štapića lagano umiješaj pastu od sezama u tijesto kako bi dobila zanimljive oblike. Dodaj drugu trećinu tijesta i ostatak paste pa ponovi postupak. Na kraju sve prelij ostatkom tijesta.
  4. Peci na 180 stupnjeva 50 minuta ili dok čačkalica kojom si probola tijesto ne izađe čista. Pričekaj da se kruh ohladi prije posluživanja.

Dok guštaš u odličnom banana breadu, baci oko na blog La Vie Shobaine!

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:45 18. Listopad 2021.

    ma odlično je