Kolumne 19. ožujka 2020.

Keks kocke s čokoladom - brža verzija omiljenih keksića

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo je jedan od tipičnih američkih recepata. Puno čokolade, dosta maslaca, samo se smuti i to je to.

Ovo tijesto je fino i za keksiće, ali lakše mi je nekad samo istresti smjesu i ispeći. Bez puno pipkanja. Kolačići su fino hrskavi izvana, a sočni i meki unutra, s puno čokolade.

Preporučujem da ih jedete tople. Čisto jer nikad nismo jeli hladne. 

 

Možda vas zanima... Kakva poslastica: Lava cake s bijelom čokoladom Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Tjestenina sa šparogama - kremasta, brza i slasna Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Potrebno vam je:

  • 170 g otopljenog i prohlađenog maslaca
  • 150g smeđeg šećera
  • 50 g običnog šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli
  • 200 g brašna
  • 130-150 g tamne ili mliječne čokolade
  • Po želji možete posuti nekim čokoladnim namazom prije pečenja

Postupak pripreme:

  1. Upalite pećnicu na 175 stupnjeva, a kalup 20x20 obložite papirom za pečenje i malo namastite. 
  2. Maslac i oba šećera sjedinite kuhačom u većoj posudi za miksanje.
  3. Uz stalno miješanje dodajte jedno po jedno jaje i vaniliju. 
  4. Dodajte prosijano brašno sa soli i lagano sjedinite smjesu.
  5. Dodajte nasjeckanu čokoladu na sitno i opet promiješajte.
  6. Smjesu istresite u kalup (možete posuti s par žličica čokoladnog namaza) i stavite peći. 
  7. Pecite 20-25 min, dok ne posmeđi. 
  8. Pustite da se prohladi pola sata, a onda izrežite na kockice, prutiće ili kako vam drago...

Dobar tek!

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran  | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.