Kolumne 24. lipnja 2017.

Lagane ljetne lazanje s tikvicama

foto: Fitness Klinika
gastro postao gastro.24sata.hr
Ma čak i ako samo želite pojesti laganiji, a ukusan obrok u ovako vrućim danima, ovo je idealna kombinacija.

Držite se svoje dijete? Smanjili ste unos ugljikohidrata i masti? I tako prolaze dani i stvarno vam je došlo da pojedete nešto fino, a opet želite ostati u svom dijetnom planu. Nama su za takve situacije omiljene lazanje s tikvicama.

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika

Priča koliko je jednostavna, toliko je i fantastična. Juneće meso i povrće kao glavni sastojci, dakle nutritivno vrlo hranjivo bjelančevinama i vlaknima, a kalorijski reducirano jer smo izbacili tijesto za lazanje i zamijenili ga tikvicama. Također, smanjili smo i količinu punomasnog sira… zapravo naribamo ga samo na vrh za ukusnu koricu.

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika

Mi stavimo u posudice i jedemo hladno, brzi gablec. Isto tako, može se jesti i toplo, ako ćete spremati vikendom. Dobro ide i uz osvježavajuću rajčica salatu…


Sastojci (za 4 serviranja):

  • 0,5 kg mljevene junetine
  • 4 mrkve
  • 2 korijena peršina
  • 0,5 l pasirane rajčice iz staklenke
  • 2-3 srednje tikvice
  • Začini: sol, papar, origano, sir Grana Padano ili parmezan

Priprema:
1. Mrkvu i korijen peršina očistiti i sitno naribati
2. U  dublju tavu staviti mljeveno meso, naribanu mrkvu i peršin, pa uz povremeno podlijevanje vrućom vodom pirjati sat vremena. 3. Dodajte sol, papar i origano po ukusu. Pred kraj dodajte pasiranu rajčicu i pustite da sve krčka još 5-10 min i ugasite.
4. Tikvice narežite na tanke listove.
5. U vatrostalnu posudu na dno poslažite listove tikvica, na njih dio mesa i zatim ponovno tikvice pa opet meso. Slažite slojeve dok ne potrošite meso. Ovisno o veličini posude ovisit će i broj ovih slojeva. Neka vam zadnji sloj bude meso na koje ćete naribati malo sira Grana Padano.
6. Pecite pola sata na 180 stupnjeva.

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika


Ako vam se sviđa kako kuhamo, ako želite zaviriti kako treniramo, kliknite nas na FITNESS KLINIKA Facebook stranici ili upišite svoj e-mail na www.fitness-klinika.com i čitajte nas direktno u svom inboxu.


Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.