Kolumne 21. studenoga 2019.

Lažne cimet rolice od samo tri sastojka

foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Ok, fejk cimet rolice ali to je manje bitno. Bitno je da su fine, brze i da odlično pašu uz ovu jesen vani!

Savjetujem da radite duplu mjeru jer sam ja bila sama doma i nije mi bilo dosta. Volim obične cimet rolice, obožavam raditi tijesto, ali nekada mi se baš i ne da. Zato je tu ovaj recept...

 

Možda vas zanima... Hrskava poslastica za obožavatelje tjestenine Kolumne

 

Druge recepte blogerice Ene potražite na njenom blogu Foodgasm by Ena te pratećem Facebook i Instagram profilu. 

Potrebno vam je:

  • 1 pakiranje razvijenog lisnatog (300 g cca)
  • 70 g maslaca sobne temperature
  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica cimeta
  • Ako želite karamel savršeno koji se lijepi:
  • 2 žlice slatkog biljnog vrhnja

Preljev:

  • 3 žlice krem sira
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 2 žlice mlijeka

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

Priprema:

  1. Sve gore navedene sastojke promiješajte. Osim lisnatog, logično.
  2. Lisnato razvaljajte magičnim potezom odrolavanja (nisam sigurna je li to riječ ali hajmo reći da je)
  3. Smjesu premažite po lisnatom. Zarolajte i režite rolice na debljinu jednog prsta. Ako su vam prsti tanki, možete i dva.
  4. Rolice pecite na 220 stupnjeva, 20-25 minuta.
  5. Dok se peku, napravite preljev tako što promiješate krem sir, šećer u prahu i mlijeko.
  6. Preljev prelijte preko vrućih rolica i pojedite ih sve prije nego što vas tko vidi.

Dobar tek!

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.