Kolumne 28. siječnja 2019.

Mini cheesecake s voćem - pripremaju se i nestaju u trenu

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Najbrži mini cheesecake koji možete zamisliti. Za vas ga je pripremila Irena s bloga Pregacha, a prilika je i više nego posebna. O čemu je riječ, pročitajte u nastavku...

Ovih dana Pregacha slavi prvi rođendan. I zato si je napravila omiljeni desert, ali u verziji spremnoj za dijeljenje. Za pripremu vam treba svega 15 minuta i par sastojaka tako da nemate izgovor. Par minuta, par sastojaka i sreća najveća.

 

Možda vas zanima... Brže ne može: Čokoladne cigare s omiljenim čoko namazom Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Marmorni kolač s klementinama Možda vas zanima... Slatka zima uz mramorni kolač s klementinama Kolumne Možda vas zanima... Pogačice s čvarcima - prva poslastica prosinca Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 Za podlogu će vam trebati:

  • 150 g mljevenog keksa po želji
  • 30 g otopljenog maslaca ili margarina

Za kremu:

  • 350 g krem sira
  • 125 g šećera
  • 1 vanilin šećer 
  • 2 jaja
  • 95 g kiselog vrhnja ili milerama
  • Voće po želji

Postupak pripreme:

  1. Upalite pećnicu na 160 stupnjeva dok pripremate kolačiće. Kalup za muffine (12 komada) obložite papirnatim košaricama.
  2. Keks kašikom dobro izmiješajte s otopljenim maslacem.
  3. U svaku košaricu stavite vrhom punu žlicu smjese i dobro utisnite (najjednostavnije je dnom čaše).
  4. Za kremu miksajte krem sir i šećere. Kad se smjesa sjedinila i postala skroz kremasta dodajte jedno po jedno jaje, miksajući konstantno dok se ne sjedine u smjesu. Na kraju umiksajte i kiselo vrhnje. Smjesa će biti dosta tekuća, takva treba i biti.
  5. Smjesu sipajte na podlogu od keksa i skoro do vrha košarice.
  6. Pobacajte voće i pecite 30 minuta.
  7. Ili ispecite bez voća, a od voća napravite umak, ja sam 150 g malina ukuhavala s 50-75 grama šećera na laganoj vatri dok se ne zgusne. Pa umak posula po ohlađenim cheesecakeovima.

Kako god - bit će odlični. Dobar tek!

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.